Hur Network Vista Home datorer med XP Bärbara

May 5

Om du har en dator som kör Windows Vista och en annan som kör Windows XP, kan du genast stöta på problem när man försöker nätverk datorer. Den främsta orsaken till detta är att Windows Vista har ändrat standardarbetsgruppsnamnet i operativsystemet. Arbetsgruppens namn är namnet Windows tilldelar till ett nätverk för att dela. Detta innebär att datorerna inte kommer att se varandra eller kunna dela tills detta har ändrats. Windows XP automatiskt har fildelning aktiverat, så du behöver bara ändra arbetsgruppsnamnen.

Instruktioner

Vista-datorer

1 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och sedan "Nätverk och Internet" och sedan "Nätverks- och delningscenter."

2 Klicka på "Aktivera nätverksidentifiering" och sedan "Aktivera fildelning" och sedan "Aktivera delning så att alla med nätverksåtkomst kan öppna filer." Klicka på "Aktivera skrivardelning" om du vill och klicka sedan på "Apply".

3 Ange ditt lösenord för att bekräfta att dela och klicka på "Apply".

XP-datorer

4 Klicka på "Start".

5 Högerklicka på "Den här datorn". Klicka på "Computer Name".

6 Klicka på "Ändra". Ändra namnet på arbetsgruppen till "arbetsgruppen." Klicka på "OK." Denna förändring speglar Vista nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com