Fördelarna med att kunna använda en dator

August 11

Fördelarna med att kunna använda en dator


Datorer kan inte ha varit en genomgripande del av samhället när du var barn, men från hem och skolor till arbetsplatsen, spelar de en roll i till synes varje aspekt av livet i det tjugoförsta århundradet. Oavsett om du går till skolan eller hjälpa dina barn med läxorna, söker ett jobb eller aktivt används ditt ansvar kräver förmodligen datorkunskaper, kanske till och med avancerad förtrogenhet med komplex programvara och förfaranden.

På jobbet

Den "entry-level" läge för 20 år sedan inte kräver datorkunskaper. Idag kan du få ett jobb utan dessa färdigheter, men du kanske inte har mycket utrymme för avancemang om du inte kan använda en dator. Uppåt rörlighet i arbetslivet beror på att behärska den grundläggande verktygslåda av den digitala tidsåldern, och det inkluderar att veta hur man skickar och tar emot e-post, göra online forskning, förbereda ordbehandlingsprogram dokument och mer. De mest välbetalda jobb antingen förlita sig på datorer eller faktiskt fokusera på framställning av produkter, att sälja till datoranvändare

I skolan

Oavsett om du är i klassen eller undervisa klassen, måste du veta hur man använder en dator. Datorkunskaper kan hjälpa dig fullständig läxor snabbt och exakt. Några av dina klasser kan kräva att du använder en dator. Studenter med datorkunskaper är mer benägna att lyckas i college än de som inte känner sig runt en dator. Det är mycket svårare att göra bra i skolan utan att behärska användningen av datorer.

Hemma

Från läxor till underhållning, söker karriär till konsumentundersökningar för den bästa produkten att köpa till bästa pris, datorer är inte bara vanliga hemma; de är alla men nödvändigt. Tillgång till offentliga tjänster kräver allt veta hur man använder en dator, oavsett om det är en du äger eller en offentlig terminal på ett bibliotek gren. Medan allmänt tillgängliga datorer gör tekniken tillgänglig för människor som inte har råd att äga det, är det mycket svårare att använda ett system som du måste dela med andra användare och kan inte använda hemma.

Blickar framåt

Datorer är inte gå bort. Tvärtom: de har blivit allestädes närvarande, liksom mindre, snabbare och allt billigare. Ju mer du förstår om datorfunktioner, desto bättre kan du tillämpa tekniken på nya sätt och förbättra dina professionella utsikter - samt dina möjligheter till njutning och kommunikation. Om du vill ha bevis på hur fokus datorn är i ditt dagliga liv, försök att stänga av den under en vecka. Du hittar det lättare att ge upp ditt morgon saft eller kaffe.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com