Vad är en Lsass.exe fil?

March 5

Lsass.exe är en kritisk systemfil i Windows operativsystem som startar när du startar datorn. Det finns också liknande namn processer som är virus döljande sig som Lsass.exe.

Körbara (.exe) filer

Körbar eller ".exe" filer köra processer när de öppnas. Avgörande systemfiler öppnas när datorn startar, liksom filer som behövs för alla program din dator är inställd på att köra på start.

lsass.exe

Lsass.exe är en process som är ansvarig för att autentisera inloggning. Det identifierar användaren logga in på en dator, hanterar användarens lösenord och identifierar vilka rättigheter användaren har. När ett konto loggar in på datorn, Lsass skapar åtkomsttoken för de processer som svarar får tillgång. Denna åtkomsttoken identifierar också vilka rättigheter kontot har när det gäller läsning och modifiera processer och filer.

Virus

Medan "Lsass.exe" är en avgörande systemfil, är "isass.exe" en problematisk trojan. De flesta spyware och anti-virus program kan identifiera trojan, så håll din anti-malware program uppdaterade och du behöver inte oroa dig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com