Hur man ställer in en dator från Scratch

July 15

Att sätta upp en dator kan verka som en svår uppgift, men det är egentligen mycket enkelt. Märket på datorn spelar ingen roll, eftersom nästan alla datorer är inställda på samma sätt. Om du sätter upp en ny dator, oddsen är finns det en snabbstartsguide i rutan som kommer att ha bilder och steg för steg närmare.

Instruktioner

1 Packa upp monitorn och torn och placera skärmen där du kommer att vara mest bekväm när man arbetar eller surfar på Internet. Anslut bildskärmen till baksidan av tornet. Packa upp och ansluta tangentbord och mus. Därefter ansluter högtalarna.

2 Anslut bildskärm, torn och högtalar elkontakter i överspänningsskyddet remsan. Därefter slå på bildskärmen, tornet och sedan högtalare, och se till att volymen är ganska låg. När systemet startas, kommer du att börja anpassa fönster.

3 Anpassa fönster är mycket enkel och varje steg är självförklarande. Du kommer att sätta upp inställningarna för region och språk, anpassa programvaran, ange din produktnyckel, namnge datorn och tilldela ett administratörslösenord och ställa in datum och tid.

4 Nätverksinställningarna beror på om du har ett nätverk av andra datorer du behöver för att ansluta till eller inte. Om du ansluter till ett nätverk, använda de typiska inställningar om du är nybörjare. Välj egna inställningar om du är en avancerad användare och vet hur man manuellt konfigurera de komponenter som behövs för nätverket.

5 Om du ansluter till ett nätverk måste du ange namnet på nätverksdomänen. Alla datorer i ett nätverk måste ha samma domännamn för att kommunicera. Om du inte ansluter till ett nätverk, acceptera standard och klicka på "Nästa".

6 Windows kommer att slutföra installationen och sedan be dig om skydd och om du vill slå på automatiska uppdateringar. Windows kommer då att fråga hur du väljer att ansluta till Internet, så att det kan aktivera Windows och registrera din kopia.

7 När Windows är igång bör du ansluta skrivaren och annan kringutrustning. Skrivare inte alla installera samma sätt, så att du kommer att behöva granska din skrivare instruktioner innan installationen. När du är klar installationen och konfigurationen av skrivaren, installera andra enheter såsom en skanner.

Tips

  • Det rekommenderas starkt att du köper antivirusprogram för att skydda datorn från virus. Du bör inte vara utan antivirusprogram.
  • Även om Windows kommer med en inbyggd brandvägg, kan du överväga att köpa en extra brandvägg för mer skydd.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com