Hur man kan blockera en webbplats från din dator med Vista

May 30

Om du vill blockera en webbplats, kan du använda Windows Vistas funktionen Föräldrakontroll. När en användare som är föremål för Föräldrakontroll försöker få åtkomst till en blockerad webbplats, kommer han att få ett meddelande om att sidan har blockerats. Du kan använda webbplatsen blockerar funktioner i Föräldrakontroll endast till en standard i Windows Vista, inte en administratörskontonivå.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", välj sedan "Kontrollpanelen." Välj "Användarkonton och säkerhet för familjen." Välj "Lägg till eller ta bort användarkonton."

2 Välj den primära administratörskontot i "Hantera konton" fönstret. Klicka på "Skapa ett lösenord." Typ och bekräfta ett lösenord som andra användare inte lätt kan gissa. Du kan skriva en ledtråd för att påminna dig om du skulle glömma ditt lösenord. Dock noga med att skriva en ledtråd som inte är självklart för andra användare. Klicka på "Skapa lösenord." Upprepa detta steg för varje administratörskonto på datorn.

3 Klicka på "Hantera konton" i adressfältet. Skapa ett nytt konto om det behövs genom att klicka på "Skapa ett nytt konto." Skriv in ett namn för kontot i "New kontonamn fältet" och välj "Standard user" som kontotyp. Klicka på "Skapa konto".

4 Klicka på "Konfigurera Föräldrakontroll." Välj Standard kontot som du vill blockera en webbplats. Under "Föräldrakontroll" välja "On driva aktuella inställningar."

5 Välj "Windows Vista Web Filter" under "Windows-inställningar." Välj "Blockera vissa webbplatser eller innehåll" och sedan på "Redigera Tillåt och Blockera lista." Under "Webbadress" skriver webbadressen till webbplatsen, klicka sedan på "Block." Lägga till fler webbplatser som du vill blockera och klicka sedan på "OK".

Tips

  • Om du vill kan du välja "Tillåt endast webbplatser som finns på listan över tillåtna." Denna inställning helt blockerar alla webbplatser utom de som du tillåter. För att möjliggöra webbläsning måste du skriva varje tillåten webbplats en åt gången i "Webbadress" och klicka på "Tillåt" för att låsa upp den.
  • Föräldrakontroll finns i Windows Vista Starter, Home Basic, Home Premium och Ultimate. Funktionen är frånvarande i Vista Business Edition.
  • Du kan också blockera en webbplats från att spara cookies, ladda ner filer eller program som körs. För att göra detta, klicka på "Start", "Kontrollpanelen" och "Nätverk och Internet." Klicka på "Internet-alternativ" och sedan klicka på fliken "Sekretess". Klicka på "platser" skriver webbadressen under "Webbplatsens adress" och klicka på "Block" och sedan på "OK". Klicka på "Säkerhet" och välj "tillförlitliga platser." Se till att säkerhetsnivån för zonen är inställd på "High". Klicka på "platser" skriver webbadress i fältet och klicka på "Lägg till". Klicka på "Stäng" och sedan på "OK".
  • Ställ en stark användarlösenord för att förhindra Standard användaren från att kringgå kontrollerna genom att logga in på administratörskontot.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com