Hur man använder ångra och göra kommandon

February 14

Den "Ångra" och "Gör om" kommandon är relativt universella hela de flesta plattformar och program, och är snabba, enkla sätt att hjälpa användarna åtgärda misstag eller ändra eventuella ändringar som de gjort i ett dokument eller i ett program. När du lär dig dessa enkla kommandon, kommer de så småningom att bli en andra natur.

Instruktioner

1 Granska "Hjälp" filer, oavsett program du använder för att se till att "Ångra" och "Gör om" kommandon finns inom det programmet. De flesta standardiserade program som webbläsare, ordbehandlare och grafiska redigeringsprogram har denna funktion, men det är alltid bäst att kontrollera, speciellt om du har haft svårigheter med att korrigera misstag i det förflutna.

2 Inse dina misstag snabbt. Vissa program erbjuder endast ett steg ångra kommandon, vilket innebär att det endast kommer att rätta till allra sista ändring du gjort i ett dokument. Om du gör flera misstag och inte fånga det förrän du har ändrat något flera gånger, kan programmet endast korrigera sista instans av det misstaget.

3 Håll "Control", och tryck sedan på "Z" för att ångra åtgärden om du använder en dator Windows-plattformen.

4 Håll "Apple" nyckel, kallad "Command" -tangenten, och tryck sedan på bokstaven "Z" för att ångra några misstag om du använder en Macintosh operativsystem.

5 Upprepa processen flera gånger för att ångra flera misstag i en rad, med början med det senaste.

6 Gör en åtgärd som du har ångrat genom att hålla ner "Control" tangenten och trycka på "Y" -knappen.

7 Tryck och håll "Command" -tangenten, och tryck sedan på "Y" för att göra om en åtgärd om du använder en Mac-plattformen.

Tips

  • De flesta program har en gräns för hur många ångra åtgärder du kan göra på en gång, så bekanta med det här numret innan du försöker göra en viktig uppgift.
  • Om du är använda ett program som är begränsad till en ångra-funktion, då du kommer att avveckla göra om en åtgärd som du tidigare ogjort om du trycker på "Ångra" kommandot mer än en gång. Du måste ändra dokumentet igen mellan ångra kommandon för att programmet för att återställa och erbjuda dig en annan ångra alternativ. Annars kommer du helt enkelt gå fram och tillbaka med exakt samma misstag du försökte åtgärda första gången.
  • Se till att allt du ångra är vad du verkligen ville i dokumentet innan du gör något annat för att ändra dokumentet. När en åtgärd ogjort, ändra dokumentet kommer då att återställa ångra kommandon, vilket gör det svårt att återhämta sig vad det var du ångrade.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com