Iomega Zip Problem

July 29

Iomega Zip och Jaz enheter var en gång populära typer av flyttbara lagringsmedia, med respektive kapacitet på 100, 250 eller 750MB för Zip-enheter, och en eller 2 GB för Jaz enheter per flyttbar disk. Även om de har ersatts av inspelningsbara CD- och DVD-skivor, felsökning en enhet eller diskett problem kan vara nödvändigt när man försöker läsa viktiga filer från en gammal skiva.

Fakta

Den mest kända problem med både Zip och Jaz-skivor kallas "Klicka of Death." Detta är ett högt, upprepa klick som inträffar efter driv miswrites till en del av disken; efteråt, är enheten inte kan hitta sin plats på den flyttbara enheten tallrik, och skivan blir obrukbar. Mer information om Klicka of Death kan hittas på Steve Gibson GRC webbplats med länkar till verktyg som kan lösa problemet.

överväganden

Det finns många andra potentiella källor till problem med Zip-skivor, särskilt med tanke på ålder av förarna; dessa kan komma i konflikt med nyare operativsystem. Om du inte kan montera din Zip-skiva, försök att installera de senaste drivrutinerna; Men, om du har tillgång till datorer som kör äldre operativsystem (Windows 98, ME eller XP, eller tidiga versioner av Mac OS X), försök att installera dessa drivrutiner på dessa operativsystem. Detta kan också lösa ett problem om dina kablar använder föråldrade uttag. Se Iomega felsökningshjälp sida för ytterligare felsökningsalternativ.

Historia

Zip diskar infördes 1994, och förblev ett populärt sätt att lagra filer på flyttbara media fram till slutet av 1990-talet, när de fallande priserna på inspelningsbara CD-skivor (med en större kapacitet på 650 MB gjort dem ett bättre värde per lagrad megabyte.

typer

Zip-enheter och Jaz enheter var båda uppgraderas över tiden; den initiala kapaciteten hos dessa enheter var 100MB och 1GB, respektive. En nyare Zip-enhet med högre kapacitet (250 eller 750MB) kan läsa lägre kapacitet diskar, men inte vice versa.

Förebyggande / Lösning

Funktionell Zip och Jaz-enheter och flyttbara diskar bör inte anses vara tillförlitliga lagringsmedia. Magnetiska skivor av något slag försämras med tiden, och alla Zip och Jaz diskar är nu flera år gammal, oberoende av slitage de kan ha fått under sin livstid. Om du för närvarande lagra viktig information om Zip och Jaz-enheter, kopiera dessa filer till en nyare hårddisk eller optiska medier så snart som möjligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com