Hur man konfigurerar en Virtual PC nätverk

September 17

Hur man konfigurerar en Virtual PC nätverk


Virtuella datorer kan simulera nätverksmiljöer i ett företag. Testa en inställning innan de genomför förändringar i ett nätverk sparar företag pengar genom att undvika eventuella problem. Nätverks dina virtuella datorer kan du använda en nätverksskrivare, servrar och andra nätverksresurser. Att dela filer mellan en värdoperativsystemet eller andra virtuella datorer är möjligt med hjälp av nätverk. Nätverk är konfigurerat i mestadels på samma sätt som på fysiska datorer, men virtuella datorer använder värddatorns nätverkskort eller ett virtuellt nätverk.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" på värddatorn skrivbord, "Alla program" och Microsoft Virtual PC. Öppna Virtual PC Console genom att dubbelklicka på ikonen i meddelandefältet.

2 Välj en virtuell dator och klicka på "Inställningar". Klicka på "Nätverk".

3 Välj namnet på en nätverksadapter på din fysiska dator från rullgardinsmenyn för att ansluta den virtuella datorn till nätverket som en fysisk dator. Virtual PC kommer att ansluta på samma sätt någon annan dator skulle med hjälp av en DHCP-server för att tilldela en IP-adress om sådan finns på nätverket.

4 Välj "delat nätverk (NAT)" att den virtuella datorn använder en virtuell DHCP-server och ett privat nätverk som skapas i stället för servern det fysiska nätverket.

5 Välj "Local bara" att få den virtuella datorn har endast tillgång till andra virtuella datorer på datorn. Den virtuella maskinen kommer inte att ha tillgång till resurser på fysiska datorer eller värddatorn.

6 Klicka på "OK." Nätverksinställningarna måste konfigureras för varje virtuell dator i konsolen.

7 Starta en virtuell maskin genom att dubbelklicka på den. Inom fönstret för den virtuella maskinen, klicka på "Start" högerklicka på "Dator" och välj "Egenskaper".

8 Klicka på "Ändra inställningar" och "Change". Ange ett arbetsgruppsnamn för att upprätta ett nätverk utan en domän server. Ange ett domännamn i stället om du har en server på plats.

9 Klicka på "OK" i båda fönstren. Upprepa stegen i denna virtuella dator på alla dina virtuella datorer för att ansluta dem till nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com