Hur man sätter in en rubrik med VBA

April 24

Sätt rubriker med Visual Basic for Applications, så att du inte behöver skriva innehållet för hand. Detta är användbart, till exempel om det första stycket i varje dokument du skriver innehåller dokumentets titel. VBA kan automatiskt sätta titeln i huvudet efter att ha läst den punkten. Du behöver inte veta något Visual Basic uttalanden för att skapa programmet. Använd i stället din programmets makro-inspelaren för att göra det åt dig. Om du vill förstå hur programmet fungerar, läsa sina uttalanden genom att öppna VBA programmeringsmiljön genom att klicka på fliken Utvecklare knapp "Visual Basic".

Instruktioner

1 Klicka på fliken utvecklare "Record" -knappen i Word eller Excel, skriv sedan ett namn för makrot i dialogrutan som visas. Till exempel skriver "Infoga Header." Om du använder Excel och vill kunna senare köra makrot genom att trycka på en tangent sekvens, skriver tangentsekvensen i snabbtextrutan. I Word, klicka på "Tangentbord" -knappen, skriv sedan in nyckeln i nyckeltextrutan.

2 Klicka på "OK" för att börja spela in makrot.

3 Klicka på fliken "Visa" i Word eller Excel, klicka sedan på "Header" -knappen. Ordet kommer att visa en lista med kommandon relaterade till rubriker. Klicka på listans "Redigera" för att öppna rubrikområdet för redigering. I Excel, klicka på "Header" -knappen är tillräcklig för att börja redigera rubriken. Markören redan placerad i huvudet, så att du inte behöver klicka på "Redigera" eller ett annat kommando.

4 Skriva in text i huvudet, till exempel "My Summer Vacation" eller något annat dokument titel och klicka sedan på "Close" header knappen i verktygsfältet.

5 Klicka på "Utvecklare" -fliken, klicka sedan på "Stoppa inspelning".

6 Följ anvisningarna från steg 3 för att radera rubriken du skrev i steg 4, klicka sedan på fliken utvecklare "makron" för att visa en lista över makron, som kommer att inkludera ditt makro. Du kan också trycka kortkommando du angav i steg 3 för att köra makrot.

7 Dubbelklicka på makro namn för att köra makrot om du inte tilldela ett kortkommando. Observera att ansökan har återinföras rubriken du skrev i steg 4.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com