Hur synkronisera Gmail och iCal

February 26

Hur synkronisera Gmail och iCal


Google och Apple erbjuder både populära kalendertjänster, Gmail kalendrar och iCal. Du kan skapa poster i båda programmen och sedan synkronisera dina datum. När du gör ändringar i en kalenderpost i ett program, kommer ändringarna att "skjutas" till den andra så att båda är alltid aktuell. Programinformationen kommer att uppdateras var femte minut om du inte ändrar intervallet i din iCal-inställningarna.

Instruktioner

1 Öppna iCal "Inställningar". Med iCal öppet, klicka på iCal-menyn och välj "Inställningar". Klicka på "Konton".

2 Lägg till ett konto. Klicka på "+" tecken för att lägga till en ny kalender konto. Skriv in ett namn för kalendern och sedan ange ditt Gmail-användarnamn och lösenord i rutorna.

3 Ange Serveralternativ. Lägg till följande webbadress: https://www.google.com/calendar/dav/[email protected]/user ersätta "[email protected]" med den e-postadress som du använder för att logga in på Gmail Kalender. Som en Gmail-användare, skulle du skriva [email protected] Avmarkera "Använd Kerberos v5 för autentisering" om den är markerad.

4 Lägg till ett nytt konto. Klicka på "Lägg till". Välj de kalendrar som du vill lägga till iCal under "delegation" -fliken genom att markera kryssrutorna.

5 Lägg din e-postadress i din adressbok genom att välja "Lägg till e." Om din e-postadress är inte i din adressbok kommer du inte att kunna bjuda in eller e-post gäster till Gmail kalenderhändelser inom iCal.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com