Varför är min dator långsam när du använder Ubuntu?

March 2

Varför är min dator långsam när du använder Ubuntu?


Ubuntu är en Linuxdistribution vars utveckling förvaltas av Canonical Foundation. Liksom andra distributioner av Linux, Ubuntu ger användaren en stor frihet i att sätta upp och konfigurera sitt system. Detta kan dock latitud också leda till ett antal prestandaproblem som kan leda sitt Ubuntu-system för att köra långsamt.

Visuella effekter

Ubuntu följer en skrivbordsmiljö som tillåter användaren att aktivera ett flertal särskilda visuella effekter. Dessa kan inkludera sådana nyheter som fönster som exploderar när användaren stänger dem, simulerade stationär väder såsom snöstormar eller en tredimensionell kub som ger en visuell känsla för processen att byta från ett virtuellt skrivbord till en annan. Om datorn inte har en kvalitet grafikprocessor, då dessa effekter skulle kunna tynga datorns processor. Inaktivera dessa effekter i Ubuntu kontrollpanel kan snabba upp systemet.

swap Space

I Linux-system design, när en användare partitioner sin hårddisk han kan skapa en partition som kallas en "växlingsutrymme." Detta är en bit av minne, vanligen minst en gigabyte, att systemet kan använda samma sätt på vilket systemet använder direktminne (RAM): som har en plats att lagra och hämta data i farten. Lagring av data för snabb åtkomst i RAM och växlingsutrymme hjälper systemet att fungera väl. Om användaren inte ställa in en växlingsutrymme under installationen, kan denna brist på en växlingsutrymme vara orsaken till dålig systemprestanda.

Låg Free Memory

Ubuntu fungerar på hårddisken partition användaren ställa upp under installationsprocessen. Detta kan antingen vara en specifik del av hårddisken eller hela kapaciteten på enheten, beroende på användarens preferenser. När en användare att konfigurera denna partition storlek, eller att besluta hur stor en hårddisk han behöver, måste han ta hänsyn till om han planer på att lagra en hel del stora filer, såsom musik eller video. Som en enhet når sin fulla kapacitet, kommer det att leda till att systemet för att köra långsammare. Om en användare har nästan fyllt sin hårddisk, kan han överväga att få en extern hårddisk för lagring av stora filer för att frigöra utrymme och föra systemet tillbaka till sin ordinarie prestanda.

Låga Systemspecifikationer

Ubuntu som med andra Linux-distributioner, är utformad för att kunna köras på datorer med jämna hårdvaruspecifikationer låggradig. Men om en användare kör Ubuntu på en särskilt gammal dator, eller en enhet som en netbook som har specifikt svagare hårdvara specifikationer, då datorn kan fortfarande inte kunna hantera grafiken i standardskrivbordsmiljön. Om så är fallet, kan användaren byta till en mindre resursintensiv miljö som XFCE, fluxbox eller Openbox.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com