Hur man skapar en klientsidan bild Karta i Dreamweaver CS3

January 15

Hur man skapar en klientsidan bild Karta i Dreamweaver CS3


Bilderna ska vara en attraktiv och funktionell del av din webbplats. Ett effektivt sätt att använda en bild är att utöka med en klientsidan bildkarta. Dreamweaver CS3 bildscheman låter dig definiera "hotspots" som gör delar av bilden klickbar. Du kan programmera en hotspot för att länka till en sida eller fil som du anger.

Instruktioner

1 Öppna en fil och klicka på en bild i dokumentfönstret för att markera den.

2 Flytta markören ner till egenskapsinspektören och klicka på pilen längst ned till höger för att expandera egenskaper. Som standard är egenskapsinspektören ligger under arbetsytan.

3 Skriv in ett unikt namn i boxen bredvid "Map".

4 Välj en form för bild kartan genom att välja den rektangulära, cirkulära eller polygon hotspot verktyg.

5 Rita hotspot på bilden. För de cirkulära och rektangulära verktyg, klicka och dra för att skapa en hotspot. För att använda polygonverktyget, klicka för att definiera hörnen på hotspot. När du är klar klickar du på pilen verktyget i egenskapsinspektören för att stänga formen.

6 Gå till egenskapsinspektören och ange en väg i "Link" rutan, eller klicka hårkorsikonen och dra den till en fil i filpanelen för att skapa en länk. Om du vill att hotspot för att öppna en fil, klicka på ikonen gula mappen för att bläddra och leta upp filen.

7 Välj en "Target" från rullgardinsmenyn för att ange hur länken öppnas. Som standard kommer länken ladda sidan eller filen i det aktiva fönstret. Öppna länken i ett nytt fönster genom att välja "_blank" för målet.

Tips

  • Bildkartor kan ha flera hotspots.
  • Text in i "Alt" rutan visas i stället för bilden i text endast webbläsare eller när användarens muspekaren svävar över bilden.
  • När du är klar med redigeringen av bilden kartan klickar någon annanstans i dokumentfönstret för att avmarkera det.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com