Hur du ändrar en startsekvens till CD

January 18

Många datoroperationer, såsom installation eller reparation av ett operativsystem, kommer att kräva din dator för att starta från cd-enheten. Normalt datorer startar från sina hårddiskar, så måste du ändra startsekvensen för att din dator för att se till CD-ROM-enheten först. Ändra startsekvensen innebär att göra några ändringar i moderkortets BIOS. Detta kan låta tekniskt, men det är ganska lätt.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Du kan ange en dators bios-menyn genom att trycka på en knapp, vanligtvis F2, F5 eller X; under startprocessen. Titta noga som datorn startar för att ta reda på vilken tangent du måste trycka; det kommer att visa ett meddelande såsom "Tryck på F2 för att Enter Setup".

2 Ange datorns bios-menyn genom att trycka på den angivna tangenten. Detta måste göras i rätt tid vid start, och det är lätt att missa chansen. Den bästa strategin, när du ta reda på vilka knappar du ska trycka, är att starta om datorn och omedelbart börja trycka på knappen upprepade gånger. Denna åtgärd ska få dig till bios-menyn.

3 Hitta och öppna startmenyn i bios. Musen fungerar inte i bios-menyn; leta efter instruktioner om hur du navigerar i bios-menyn mot botten av skärmen. Leta efter ett menyalternativ som heter "Boot Sequence" eller "Boot Devices", eller titta längst upp på skärmen för en "Boot" -fliken.

4 Ändra startsekvensen. Leta efter en enhet märkt "Primary Boot Device" eller något liknande. Den primära startenhet anges bör vara "HDD" eller hårddisken. Ändra det genom att trycka på enter välja "CDROM" eller "CD / DVD." Startsekvensen kan visas helt enkelt som en lista över startenheterna; leta efter instruktioner om hur du ändrar ordningen på enheterna, såsom "Tryck F6 för att flytta ett objekt upp i ordning och F5 för att flytta ett objekt i ordning."

5 Spara och avsluta BIOS. Mot botten av bios skärmen, leta efter nyckeln som gör att du kan "Spara och Avsluta." Detta är vanligtvis F10. Tryck på den och datorn startar om och starta från cd-enheten.

Tips

  • Under uppstart, kommer vissa datorer visar en nyckel, såsom F12, som tar dig direkt till startsekvensen menyn. Detta är en bra genväg som kommer att spara tid.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com