Lösningar för att förebygga Internetrelaterad brottslighet

May 6

Lösningar för att förebygga Internetrelaterad brottslighet


Många människor har tillgång till en dator vare sig hemma, i skolan eller ett lokalt kafé. Som ett resultat, kan begås nätbrottslighet från nästan var som helst. Och för dem som inte är dator kunniga, faller offer kan vara lättare än du tror. Men det finns vissa försiktighetsåtgärder man kan vidta för att skydda dig och din familj mot cyberbrott.

Skydda din dator

Det finns flera åtgärder du kan vidta för att skydda datorn från IT-relaterad brottslighet. Först hålla datorns operativsystem och programvara uppdateras. Tillverkarna kommer regelbundet skicka ut patchar och fixar för att försvara din dator från problem. För det andra, installera en brandvägg och se till att den är påslagen hela tiden. Brandväggen hindrar hackare från att få tillgång till din dator samt lösenord som du har skapat. I vissa fall, när du installerar ny programvara du behöver för att stänga av kort brandväggen. Om du gör, se till att slå på den igen direkt efter installationen. För det tredje, installera antivirusprogram och uppdatera den regelbundet. För bästa resultat, har det utföra en daglig scan för att kontrollera datorhot samt ny programvara som kan behöva installeras. Slutligen vara försiktig med vad du laddar ner. Många e-postbilagor innehåller virus som kan startas vid öppnandet. Om du inte känner till avsändaren, inte bry öppna den. Det är inte värt risken för en e-postvirus.

E-post Scams

Dagens cyberbrottslingar är sofistikerade, de kan skicka e-post som ser ut som de är från välrenommerade företag ber om dina personuppgifter. Om du inte är medveten om hur de fungerar kan du omedvetet skicka dem information, som kommer att ge dem tillgång till din personliga kontoinformation. När de har detta, kan de tömma ditt konto med alla tillgängliga medel. På samma sätt kommer vissa brottslingar skicka e-post som utgör att vara från utlandet och ber om hjälp med att flytta pengar från sitt land till Amerika. Tumregeln är, om det låter för bra för att vara sant är det förmodligen. Varför skulle någon du inte känner att kontakta dig med hjälp flytta pengar och erbjuder dig en nedskärning av det? Det är inte lägga upp och din bästa insats är att omedelbart ta bort dessa e-postmeddelanden.

peer-delning

Även om det kan verka bra att byta filer över Internet finns det många risker som är förknippade med det. Eftersom alla inblandade parter måste hämta programvara som gör det möjligt för dem att få tillgång till varandras datorer, öppnar upp möjligheter för hackers att attackera systemet. Hackare kan sedan släppa virus och maskar på din hårddisk. Och om du inte riktigt ladda ner fildelningsprogram, kan hackare att kunna se hela innehållet av er hårddisk, inte bara enheter där dina delade filer lagras. Dessutom kan fildelning göra datorn målet av barnpornografiska bilder. Det kan också leda till upphovsrätts kränkningar överträdelse. Det är bäst att inte dela information med dem du inte känner, särskilt under en öppen anslutning på datorn. Istället väljer att dela med dem som är dina vänner och lägga ut informationen på en flash-enhet. Inte heller dela information som är upphovsrättsskyddad eftersom det öppnar upp dig för att bli stämd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com