Kan jag ansluta en CD-enhet till min netbook?

January 1

Kan jag ansluta en CD-enhet till min netbook?


Netbooks är utformade för att vara lätt och portabel, och en av de första sakerna att gå är den interna optiska enheten. Optiska enheter är inte alltid nödvändigt; många program kan laddas ner direkt från Internet och vissa systemverktyg kan köras direkt från startbara USB-enheter. Men om du har program som du måste installera med hjälp av en CD eller DVD, det finns externa driv alternativ.

USB Optisk enhet

Den enklaste lösningen för en extern cd-enhet är att hitta en som ansluts via USB. Även om enheter som använder FireWire finns, har FireWire varit allt annat än ersatts av USB och din netbook är osannolikt att ha en FireWire-port finns. Du kan hitta en extern CD- eller DVD-enhet eller till och med Blu-ray-enhet - alla antingen skrivbar eller skrivskyddad - i stora dator butiker eller webbplatser. Enheter varierar i storlek och design, med några av samma storlek som interna enheter, medan andra använder en smal, minimalistisk estetik. Externa hårddiskar kan vara långsammare än en jämförbar intern modell, beroende på USB-kabel som används.

Re-purposing interna enheter

Om du har en extra intern optisk enhet, kan du köpa en kabel som ansluter den till din netbook via USB. Ett annat alternativ är att köpa ett hölje för din enhet, ett fall som omger enheten och ansluter till datorn med en USB-kabel. Kompatibla kablar och höljen finns hos de flesta återförsäljare online såsom Amazon.com, Tiger Direct och Newegg.com. Välj en som är kompatibel med din enhet, som bilagor finns för både 5,25 IDE och SATA-enheter.

Välja en enhet

Välj en enhet som passar dina behov, budget och avsedd användning. Drivomvandlings kablar och höljen kan vara billigare än nya externa enheter. Om du aldrig kommer att bränna en CD eller DVD, kan du spara lite pengar att välja en skrivskyddad köra. Om du tänker använda enheten för att installera spel och program, men du vill få minst en DVD-enhet, eftersom de flesta moderna spel använder DVD-skivor. Tänk på att enheter är bakåtkompatibla; en DVD-enhet kan också använda CD-skivor, och en Blu-ray-enhet kan också använda DVD- och CD-skivor.

Starta en extern enhet

Din netbook är inte avsedd att starta från den optiska enheten; om du vill göra det, måste du öppna datorns BIOS och ändra startordningen manuellt. Varje system använder en något annorlunda BIOS design; konsultera din manual eller tillverkarens hemsida för mer information om din BIOS. Anslut den externa enheten och starta om datorn. Vissa datorer använder "F2" för att komma in i BIOS-menyn, medan andra använder "Delete" eller "F10"; din netbook ska visa "Tryck på F10 för installation" eller något liknande vid uppstart. BIOS layouten varierar beroende på dator, men vanligtvis startsekvensen menyn märkt "startsekvensen." Den externa skivenhet kan betecknas helt enkelt som USB eller USB-cd-rom. Spara inställningarna och starta om datorn för att de nya inställningarna ska börja gälla.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com