Vad är VoIP Jitter?

August 10

Vad är VoIP Jitter?


Allt oftare är tekniskt kunniga personer att vända sig till VoIP ringer att komma i kontakt med människor från hela världen utan att behöva betala en förmögenhet i avgifter långväga. Även samtalskvaliteten är typiskt lika bra som med vanliga telefonsamtal, kan anslutningsproblem som VoIP jitter gör det praktiskt taget omöjligt att föra ett samtal.

Orsak till VoIP Jitter

VoIP jitter uppstår när datapaket som sänds på ditt samtal skickas och tas emot med stora variationer i deras timing. Detta är i grunden detsamma som att ha en lång ping fördröjning mellan de två enheter som försöker ansluta, men eftersom samtalet sker i realtid, de problem detta orsakar är mer uttalad.

effekter

Effekterna av svår VoIP jitter på ett samtal är omedelbara och självklara. Användare på båda sidor av samtalet kommer att märka förseningar i ljud, vilket resulterar i en hackig eller ojämn anslutning. Extremt låga nivåer av VoIP jitter kanske inte ens märkas, men som anslutningen försämras, så gör samtalskvaliteten.

Felsökning

För att undvika problem med VoIP jitter, en av de saker som en avancerad användare kan göra är att skapa en buffert på sin ände för att minimera paketfördröjning. Alternativt, tala med din nätverksadministratör om att konfigurera prioriteringen av rösttrafikuppgifter så att dess möjlighet att bättre utnyttja den tillgängliga bandbredden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com