Hur man gör en Eye i Gimp 2

December 17

Om du skapar en annons för en ögonläkare kontor eller en detektivbyrå, en grafisk bild du kommer förmodligen vill använda i annonsen är ett öga. I båda fallen är denna symbol universellt erkända och förstås i denna ansökan. Ett bra program som ska användas för att skapa en sådan öga grafik är GIMP 2. GIMP 2 är ett kraftfullt freeware grafikprogram som konkurrerar Photoshop i många av sina funktioner och möjligheter. I själva verket om du vet hur man använder Photoshop, kommer du inte ha några problem med GIMP, eftersom de flesta av dess verktyg spegla de i Photoshop.

Instruktioner

1 Gå till GIMP.org och hämta och installera GIMP programmet till datorn. När du gör du kommer att se att en genväg till programmet har placerats på skrivbordet. Klicka på den för att starta programmet.

2 Välj "File" och klicka på "Nytt". I panelen som öppnas, gör storlek och upplösning vad du behöver för ditt öga grafik. Om det kommer på ett kort eller broschyr, kan det vara relativt liten, men om det kommer att vara på en stor skylt eller skylt, gör det stor till att börja med, eftersom raster typ grafik som GIMP producerar inte expanderbara utan förlust av upplösning .

3 Välj "Ellipse" verktyg i verktygsfältet och använda den för att rita formen av ett öga. Nu väljer "Edit" och klicka sedan på "Stroke Selection." I panelen som öppnas välj "Bredd", "stil" och "färg eller mönster" av linjen. Eller välja att låta linje med en av de "Paint" verktyg. Klicka på "OK" och ögat kommer att beskrivas.

4 Gå till "Lager" panelen och klicka på "Skapa nytt lager" -ikonen. I panelen som öppnas göra lagret "Transparent" och klicka på "OK".

5 Välj "Ellipse" verktyget igen och använda den för att dra i iris för ögat. Nu väljer "Paint Bucket" verktyg, ändra förgrundsfärgen till vad du vill för iris och fylla markeringen med färg. Skapa ett annat lager. Nu upprepa denna process för att lägga till eleven för ögat, ändra förgrundsfärgen till svart. När du är klar, spara ditt arbete som en högupplöst JPEG.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com