Kan en T41 dockningsstation Arbetet med en T61?

August 17

Lenovos ThinkPad bärbara datorer, som ursprungligen produceras av IBM, är konstruerade för hållbarhet och tillförlitlighet, både som rese datorer och som stationära ersättare. Ansluta en ThinkPad i lämplig dockningsstationen gör det möjligt att ansluta till ett vanligt tangentbord, mus, bildskärm och annan kringutrustning, endast fungerar som en CPU. Användare kan enkelt ansluta den bärbara datorn till dockningsstationen, snarare än att fästa varje perifer separat. Lenovo producerar flera olika ThinkPad dockningsstation varje kompatibla endast med ett smalt utbud av bärbara datorer.

ThinkPad Dock II

Även känd som modell 2877, Dock II erbjöd högre fidelity ljud, extra lagring och stöd för flera bildskärmar. Lenovo släppt denna docka i början av 2003, dra den från marknaden 2007. Denna funktion tunga dockningsstation arbetar med T41 och T41p-serien ThinkPad, men dess expansions funktioner gjorde det oförenligt med många andra maskiner. Dock II avbröts innan Lenovo släppt ThinkPad T61, och fungerar inte med detta nyare dator.

ThinkPad Mini-Dock

Mini-Dock släpptes i januari 2003 och upphörde i september 2007. Det ger en genomgångs anslutning för de flesta hamnar på ThinkPad T20, T30 och T40-serien datorer, inklusive DVI-anslutningar. Mini-Dock har även säkerhetsstöd, en extern strömkälla och extern volymkontroll. Denna mindre version av Dock II fungerar inte med T60-serien bärbara datorer.

ThinkPad Port Replicator II

Port Replicator II är en funktion ljus dockningsstation som fungerar i första hand som ett genomslag för anslutningar på ThinkPad. Portreplikatorer förenkla processen för att ansluta kringutrustning utan att lägga mycket extra funktionalitet. Port Replicator II släpptes i januari 2003 och återkallas från marknaden i maj 2007. Lenovo släppt ingen ersättningsprodukt. Liksom mer komplexa Dock II, fungerar denna dockningsstation med T41 och T41p bärbara datorer, men inte med T60-serien.

ThinkPad Advanced Dock

Advanced Dock innehåller grundläggande portgenomströmnings anslutningar och en integrerad strömförsörjning. Det ger också en Ultrabay expansion, media kortläsare, knapplåset låskabel och en PCI Express-kortplats för grafikkort och andra verktyg. Advanced Dock fungerar med ThinkPad T61, T61p och T61u laptops, liksom vissa andra modeller som producerats sedan 2007. Det kommer inte att fungera med äldre ThinkPad, inklusive T41. Det ger inte hela skalan av funktioner som erbjuds av tidigare Dock II, trots att den mest funktionsrika dockningsstation för T61.

ThinkPad Advanced Mini Dock

Denna mindre version av Advanced Dock ger grundläggande vidareförsäljning anslutningar och en medföljande nätadaptern, men ingen inbyggd strömförsörjning. Det finns också ett nyckellås och låskabel för säkerhet. Denna docka stöder T61, T61p och T61u ThinkPad, liksom modeller från R60-serien, T400 och T500-serien, och en del Z och W-serien ThinkPad, men inte tidigare maskiner.

ThinkPad Essential Port Replicator

Detta portreplikator ger funktionalitet motsvarande till Port Replicator II, men är kompatibel med ThinkPad T60 och T61-serien bärbara datorer. Det fungerar även med R60, R400, R500, T400, T500 och några andra maskiner. Däremot Essential Port Replicator inte arbeta med äldre maskiner såsom T41. Denna dockningsstation ingår inte sin egen strömkälla, men kan använda sladden för en kompatibel ThinkPad laptop.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com