Hur att rengöra en Compaq bärbara datorns tangentbord

December 1

Hur att rengöra en Compaq bärbara datorns tangentbord


Datortangentbord är en integrerad del av det dagliga datoranvändning. Tangentbord kan vara magneter för damm, smulor och andra små partiklar som kan fastna mellan tangenterna i styrelsen och lösa vid basen. Om din Compaq laptop tangentbord fungerar inte samma sak, säger du får problem med dina nycklar fastnar eller inte skriva ordentligt, dess antagligen dags att rengöra tangentbordet. Med hjälp av några små verktyg, lite tålamod, och rengöringsmedel, kan du snabbt och effektivt rengöra din Compaq tangentbord och förbättra prestanda.

Instruktioner

Hur att rengöra en Compaq bärbara datorns tangentbord

1 Stäng av din dator och koppla din bärbara dator från strömkällan. Vänd försiktigt den bärbara datorn upp och ned och tryck ett par nycklar för att släppa någon större skräp som kan fastna mellan dem.

2 Håll burk med tryckluft stadigt och placera den en tum från tangentbordet. Tryck på avtryckaren för att släppa ut luften och ta bort eventuellt skräp som kan dröja sig kvar runt eller under tangenterna.

3 Placera några droppar isopropylalkohol på slutet av bomullspinne. Använd pinnen för att försiktigt rengöra sidorna av tangenterna på tangentbordet.

4 Fukta din ren trasa med en liten mängd varmt vatten. Använd denna trasa för att rengöra upp på tangentbordet och knapparna. Använd snabba, mjuka linjer att torka toppar nycklarna.

5 Anslut din bärbara dator tillbaka till strömkällan efter avslutad rengöring. Upprepa steg 1 till 5 en gång i månaden eller mer som du anser nödvändiga.

Tips

  • Använd en liten mängd isopropylalkohol vid rengöring tangentbordet. Du vill att bomullspinne för att vara fuktigt med lösningen, inte droppande våt.
  • Vissa källor kan göra anspråk på att datorns tangentbord (för stationära datorer) kan placeras i diskmaskinen för rengöring. Denna metod är inte rekommenderas, eftersom tangentbordet innehåller elektriska enheter inom den ram som kort kan när de utsätts för vatten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com