Vad är en Syntax fel?

July 14

Vad är en Syntax fel?


Syntaxfel i datorprogrammering hända under processen att skriva kod för att köra ett program. Om programmeraren gör ett fel, som stavfel ett ord eller med hjälp av en operatör felaktigt, eller underlåter att deklarera variabler, kodeditorn flaggar felet. Syntax misstag är de vanligaste typerna av programmeringsfel. Termen kommer från grammatiska syntaxfel.

Betydelse

Syntaxfel i datakod inte bara hindra program från att köras, men de kan vara tidskrävande att fastställa om de inte fångas omedelbart. Detta problem var vanligare före tillkomsten av programvarukod som Visual Basic eller Visual C ++.

programmeringsfel

Det finns tre typer av fel i datorprogrammering: syntaxfel, logiska fel och kör-tidsfel. Syntaxfel visa innan koden är klar; logiska fel orsakar felaktiga resultat; run-time fel kommer när programmet testas.

Förebyggande / Lösning

Syntaxfel är det enklaste typ av fel som man kan hantera. De flesta programmeringsspråk inkluderar ett uttalande som liknar Visual Basic: s "Option Explicit". Om den används, fångar denna typografiska fel omedelbart.

överväganden

Med undantag för den typ av syntax som beskrivs nedan, endast dataprogrammerare sannolikt någonsin behöva ta itu med syntaxfel.

potential

Förutom syntaxfel i datorprogram, dessa problem nu kan dyka upp från konflikter mellan inställningarna på en enskild dator och webbläsare. Sådana fel kan vara ganska svårt att lösa.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com