Hur man skapar Tabbavgränsad filer

July 11

Skapa tabbavgränsad filer, det vill säga filer där enskilda poster indikeras av tabbtecken, beror på vad den nuvarande formen av dina data är. I Microsoft Word eller något annat ordbehandlingsprogram, är det en enkel sak att använda Sök och ersätt funktion. I Excel det handlar om att spara en fil på ett speciellt sätt. Tabbavgränsad filer kan också skapas från grunden.

Instruktioner

1 Skapa en helt ny fil som kommer att vara tabbavgränsad genom att öppna en textredigerare som Anteckningar. Skriv in den första posten och följa den genom att trycka på "Tab" -tangenten. I stället för att spara som en "txt" fil, infoga en period och "fliken" ord efter filnamnet och sedan väljer "alla filer (*)" för den typ.

2 Konvertera Word-filer där varje textrad är ett separat register till en tabbavgränsad version genom att trycka på "Ctrl-F" och sedan klicka på fliken "Ersätt".

3 Fortsätt att konvertera ett Word-fil genom att sätta in en cirkumflex följt av bokstaven p, det vill säga ^ p i "Sök" låda. I "Ersätt med" sätta en markör följt av bokstaven t, som är ^ t. Klicka på "Ersätt alla."

4 Konvertera Excel-filer till en tabbavgränsad version genom att klicka på "File" och sedan "Spara som". I rullgardins filtyper välja "text (tabbavgränsad)."

5 Ändra filändelsen på någon av ovanstående resultat om det inte redan är "fliken" på denna slut.

Tips

  • Som har de ursprungliga data i rader och kolumner gör omvandlingen lättare.
  • Om inte dina data välorganiserat i den ursprungliga versionen, resultaten sannolikt inte blir vad du förväntar dig.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com