Hur man tar bort den mest besökta i Google Verktygsfält

July 2

Hur man tar bort den mest besökta i Google Verktygsfält


Verktygsfältet Google, en valfri add-on för webbläsare Internet Explorer och Firefox, erbjuder verktyg och funktioner liknar Google Chrome. En extra funktion som kan utgöra ett privatliv oro är "Mest besökta" lista. Avsikten är att spara dina favoritwebbplatser som miniatyrer, så att varje gång du öppnar en ny flik i webbläsaren, kommer listan att visas och du kan klicka på en av platserna att gå direkt till den. Men många människor på delade datorer kanske vill ta bort denna lista från sin webbläsare för att skydda sitt privatliv.

Instruktioner

Internet Explorer

1 Öppna Explorer. Klicka på den lilla skiftnyckel symbolen längst till höger.

2 Klicka på den översta val, "Alternativ" när menyn faller ner.

3 Kontrollera att du är på fliken "Sök"; listan över flikar visas längs sidan. Avmarkera den andra rutan, som säger, "Spara sökhistorik på min dator." Klicka på "Spara" längst ner på sidan.

4 Klicka på menyn "Verktyg" längst upp i menyn Explorer och väljer det första alternativet, "Ta bort webbhistorik."

5 Kontrollera alla rutor på nästa sida och trycker på knappen "Ta bort" längst ned på sidan. Detta kommer att ta bort register alla dina tidigare aktiviteter på webbsidan.

firefox

6 Öppna Firefox. Klicka på den lilla skiftnyckel symbolen längst till höger.

7 Klicka på den översta val, "Alternativ" när menyn faller ner.

8 Kontrollera att du är på fliken "Sök" i det nya fönstret. Flikarna val är över toppen av lådan. Avmarkera den första rutan, som säger, "Spara sökhistorik på min dator." Klicka på "Spara".

9 Öppna en ny flik i webbläsaren genom att klicka på den lilla plustecknet till höger om den aktuella fliken. Klicka på "Redigera miniatyrer" på längst ned till vänster. Klicka på "X" som visas över miniatyrbild av varje plats för att ta bort de mest besökta listor.

10 Klicka på "Visa fullständig historik" längst ned på sidan. Välj "Denna månad" på nästa sida och trycker bort. Tryck sedan på "Idag" och ta bort också. Detta tar bort helt alla dina tidigare aktiviteter på webbsidan lagras i webbläsaren.

Tips

  • I både Explorer och Firefox, kan du inaktivera Google Verktygsfält helt genom att gå till "Visa" och sedan "Verktygsfält" och avmarkera rutan bredvid Google Verktygsfält. Det bör helt försvinna från toppen band i webbläsaren.
  • Googles verktygsfält i Firefox kommer fortfarande att visa de senaste bokmärken och senast stängda flikarna på den högra sidan även efter att du har tagit bort dina mest besökta webbplatser och webbläsarhistorik. Om du är på en delad dator eller integritetsmedvetna, bör du spara dina bokmärken med hjälp av en online-konto som Xmarks eller Google Book, inte i webbläsaren.
  • Under fliken "Sök" i "Alternativ" du kanske också vill avmarkera rutan bredvid "Skicka användningsstatistik till Google" på undersidan av fliken, och klicka på "Spara".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com