Hur konvertera VMware till KVM i Ubuntu

July 8

Ubuntus paketförråd innehåller alla filer som behövs för att installera och köra Kernel-based Virtual Machine moduler. Paketet installerar också en modifierad version av QEMU emulator att fungera som en front-end för KVM. Version 0.12.5 och ovan inkluderar beta stöd för VMware virtuella maskiner för teständamål. Produktionssystem bör omvandlas till en KVM ursprungliga formatet för maximal stabilitet och kompatibilitet. QEMU front-end innehåller verktyg för att konvertera virtuella maskiner från ett format till ett annat.

Instruktioner

1 Öppna menyn "Program" och klicka på "Terminal" genväg i mappen "Tillbehör". Typ "sudo apt-get install qemu-kvm" och tryck på "Enter". Tryck på "Enter" igen för att installera de rekommenderade beroenden.

2 Vänta tills installationen är klar. Skriv "cd / foldercontainingVMware" och tryck på "Enter". Ersätt "foldercontainingVMware" med placeringen av den virtuella maskinen du behöver konvertera.

3 Skriv "qemu-img konvertera originalvm.vmdk -O qcow2 newvm.img" och tryck på "Enter". Ersätt "originalvm" med den virtuella maskinen VMware och "newvm" med det namn du vill tilldela den konverterade virtuella maskinen. Den resulterande filen är fullt kompatibel med KVM.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com