Hur man bygger en 3D-modell Polisbil

May 22

Hur man bygger en 3D-modell Polisbil


Att bygga en 3-D modell av en polisbil är en aktivitet som du kan göra med datorstödd konstruktion (CAD) program. Dessa program har verktyg för att bygga enkla 3D-objekt som kallas primitiver, som du sedan kan montera och forma till mer komplexa objekt. Lära sig att göra en polisbil, kommer du att lära dessa andra färdigheter som är väsentliga för 3-D modellering i allmänhet: navigera i två och tredimensionell rymd; rotera, skala (dvs dimensionering), och flytta föremål; och redigering av komponentdelar av föremål, som ibland kallas "subobjects."

Instruktioner

1 Få en bildfil av den vänstra sidan av en polisbil, se till att filen är i ett gemensamt format som JPEG, PNG, eller BMP.

2 Öppna ditt CAD-program och välj den vänstra fönstret, sedan skapa en plan objekt vars dimensioner motsvarar de hos polisbil bilden.

3 Öppna programmets material redaktör, som har verktyg för att välja färger och texturer för 3D-objekt.

4 Ladda polisbil bilden i en av materialet redaktörens slitsar, sedan applicera slitsen till planet objektet.

5 Applicera lås eller frysa funktion programmet till planet objektet för att avaktivera ytterligare redigering av planet. Detta är nödvändigt för att säkerställa korrekt spårning av bilens image.

6 Välj linjeverktyget och tillämpa den för att skapa en linje som spårar konturerna av bilen. Inte spåra över hjulen, där du kan lägga in separat. Istället behöver spåra över hjulhusen.

Försäkra att din ifyllda linje är stängd, vilket innebär att dess sista punkten ansluter till den första. Detta är nödvändigt för att omvandla 2-D bil bild in i bilen objektet.

7 Applicera extrude verktyget till bilens kontur och justera sprut belopp tills bilens bredd når en rimlig storlek. Du kan börja med en bredd som är 2,75 bilens längd. (Extrusion är modelleringsprocessen som används för att sträcka 2-D former i 3-D ytor.)

8 Lägg hjul: Skapa en cylinder objekt storlek till och placeras på någon av bilens hjul. Skapa tre kopior av det hjulet och placera dem i de återstående tre hjulhusen.

9 Slutföra bilen genom att lägga till sina bekanta färger: Öppna material redaktör och välj den svarta färgen. Tillämpa den på bilens kroppen utom för de främre och bakre dörrar. Använd den också till bilens hjul. Färg dörrarna vitt och färg sirenen klarröda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com