Fördelar och nackdelar med elektronisk post

March 5

Fördelar och nackdelar med elektronisk post


Användningen av e-post erbjuder bekvämlighet som helt enkelt inte kan åstadkommas med mer traditionella former av kommunikation. Med e-post, finns det ingen anledning att vandra till posten för att skicka ett brev. Normal kontorstid inte tillämpas på förskott av elektronisk post. Men för alla dess fördelar, finns det flera nackdelar med att användningen av elektronisk post.

Bekväm

E-postmeddelanden kan bestå och skickas när det passar avsändaren, och de kan läsas och svarade på när det passar mottagaren. Borta är de dagar av ändlösa spel av telefon tagg. E-post kan skickas och öppnas från vilken plats som helst i världen med tillgång till Internet. Från början till slut, är e-processen snabb, och det kan ofta vara klar på kortare tid än det tar att nå din fest per telefon.

Kostnadseffektiv

E-post är ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella former av kommunikation. Många leverantörer - inklusive AOL, Hotmail och Gmail - erbjuder gratis e-postkonton för användarna. Eftersom e-post är virtuell, inga ytterligare leveranser - inklusive frimärken, kuvert eller papper - är nödvändiga. När det gäller marknadsföring, kan e-post kan användas för att nå många mottagare samtidigt, vanligen för mindre än kostnaden för traditionella former av marknadsföring, såsom cold calling och utskick.

Kan refereras

E-postkorrespondens kan refereras, både på skärmen och i tryck, om behov skulle uppstå. Det kan fungera som tidsstämplad bevis för kommunikation för personlig, företag och yrkesmässiga skäl. De flesta e-postleverantörer har fil- och sökfunktioner som gör det möjligt för e-post organisation och återkallande. Om det behövs, kan e-post kan skrivas ut och användas för vägbeskrivning, kontaktinformation, framtida referens och inköpslistor.

Saknar integritet och personlighet

Precis som allt annat på nätet, e-post som skickas via Internet är föremål för dataintrång och stöld. Till skillnad från ett telefonsamtal, kan ett e-post skrivas ut och kopieras. Användningen av e-post ger betydligt mindre sekretess än mer traditionella former av korrespondens. Användningen av e-post kommer inte över så personlig som samtal. Även om det finns sätt att anpassa e-post, bland annat lägga signaturer och emot-ikoner, är det inte möjligt att tala i sin egen röst eller erbjuda ett leende.

teknik Dependent

Per definition, e-post kräver att användaren vara beroende av teknik som, för vissa är inte en möjlighet. En Internet-anslutning, ett e-postkonto och en Internet-kompatibel enhet är alla skyldiga att skicka och ta emot e-post. För de flesta människor, detta inte utgör ett problem. För vissa kan det göra användningen av e-post opraktisk eller omöjlig.

Kan misstolkas

Som ett resultat av kulturella skillnader, tonen och ordalydelse, kan e-post ofta misstolkas eller missförstås. Användningen av versaler och vissa typer av uttal kan leda mottagarna att känna som om de blir attackerade, skrek åt eller illa. Det som en person anser slang kan vara mycket stötande för en annan. Till skillnad verbal kommunikation, kan man inte närmare in på formuleringen i ett e-postmeddelande i ögonblicket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com