Hur skapar jag makron i Microsoft Excel 2007?

February 1

Hur skapar jag makron i Microsoft Excel 2007?


Excel 2007 användare finner en tendens att finna sig med att slutföra samma kombinationer av uppgifter om och om igen. Inte bara är detta irriterande, men det är också mycket tidskrävande. Lyckligtvis finns det ett sätt att automatisera dessa tråkiga uppgifter: makron. Enkelt uttryckt, ett makro är en enkel datordrift som talar om för datorn att utföra flera operationer; i grund och botten, ger detta användaren att få samma effekt att slå flera nycklar genom att trycka på bara en eller två nycklar. Det är relativt enkelt att skapa makron för Excel 2007.

Instruktioner

Göra en ny makro

1 Öppna Excel 2007 och om den inte redan visas, visar utvecklarens bandet. För att göra detta, klicka först på knappen "Office" och välj "Excel-alternativ." Välj "Visa Developer" -fliken från "Popular" kategori, och klicka på "OK" när du ombeds att göra det.

2 Klicka på "Makroinställningar", som kommer att öppna en ny meny. I denna nya meny, klicka på alternativet som läser "Aktivera alla makron." Observera att lämna alla makron aktiverat kan potentiellt orsaka en säkerhetsrisk för Office och systemet som helhet, men för närvarande måste du lämna det här alternativet aktiverat.

3 Klicka på "Spela in makro" under "Utvecklare" -fliken i "Kod" grupp. Du kommer att uppmanas att ange ett namn för den nya makro. Makro kan namnges vad du vill; måste dock det första tecknet vara en bokstav - detta är bara en begränsning av systemet som, om den inte följs, kommer att hindra dig från att gå framåt till nästa steg i att göra ditt makro. Observera också att du inte kan använda mellanslag i namnet på makro, men du kan använda understreck för att separera ord, om du vill.

4 Tilldela en tangentkombination till nya makro. Kombinationen måste innehålla "Control" (eller "Ctrl") nyckel, och åsidosätter alla andra genvägar som kan vara kopplade till tangentkombinationen. Detta kommer att vara nycklarna du trycker använda makrot, inte nycklar som makroreplik, så väljer något praktiskt för den uppgift du vill makrot att slutföra, och försöka att inte åsidosätta några genvägar du ofta använder.

5 Välj "personliga makroarbetsbok" för att spara makrot i varje ny Excel-arbetsbok du öppnar. Detta innebär att du kommer att kunna använda makrot på alla projekt du arbetar på i Excel, inte bara den du arbetar för närvarande i.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com