Hur man skapar en MS-DOS startdisk

March 22

Om datorn kör en äldre Windows-operativsystem som Windows 95 eller 98, är MS-DOS en integrerad del av datorn. Om du skapar en MS-DOS diskett, kan du använda den för att reparera startsektorn på hårddisken eller starta Windows när startfilerna är skadade. Du kan också använda en startdiskett för att formatera en hårddisk om du vill installera ett nytt operativsystem. Att skapa en MS-DOS diskett, måste du få tillgång till DOS-prompten.

Instruktioner

1 Från Windows Start-meny, välj "Kör". Skriv "kommando" (utan citattecken) i textrutan om du har Windows 98 eller 95. Skriv "cmd" (utan citattecken) för alla andra Windows-operativsystem. Detta öppnar MS-DOS-kommandotolken.

2 Sätt den tomma disketten i enheten. Se till att du har sparat någon av filerna eller information om disketten till en annan plats, eftersom all information raderas från disketten.

3 Skriv "formaterar du ett: / s" (utan citattecken) i kommandotolken. "Format" kommandot raderar data från diskett, och "/ s" byta kopierar alla relevanta startfiler från hårddisken till diskett.

4 Låt disketten i enheten och starta om maskinen. Maskinen använder den nyligen formaterade disketten för att starta maskinen. Datorn startar kommandotolken.

5 Ta ut disketten och starta maskinen igen. Maskinen stövlar tillbaka till Windows. Håll disketten på ett säkert ställe och använda den om maskinen inte startar Windows.

Tips

  • Nyare datorer distribueras med nyare operativsystem. CD eller DVD-skivor för senare versioner av Window är start, så du behöver inte en MS-DOS diskett för dessa datorer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com