Vad är rätt format för Meta Description?

February 18

Meta beskrivning taggen kan vara ett värdefullt SEO verktyg om det används väl. Även om du inte bör förlita sig alltför mycket på meta beskrivning att dra mer trafik till din webbplats, kan en övertygande beskrivning förbättra klickfrekvensen för dina webbsidor. Åtminstone kan det hjälpa sökmotorer och användare både bättre identifiera vilken typ av innehåll.

Beskrivning

Metataggen "description" ger en textsammanfattning av en sidas innehåll. Liksom andra metataggar, går beskrivning taggen mellan <head> och </ head> taggar. Det kommer inte att visas på själva sidan, men det kan läsas av webbläsare och sökmotorer.

Syntax

En meta beskrivning är uppbyggd på samma sätt som andra metataggar. För att formatera en meta beskrivning markerar du upp det som: <meta name = "description" content = "sidbeskrivning" /> där "sidbeskrivning" är där du anger en sammanfattning av sidans innehåll.

Exempel

Din beskrivning bör vara en kort, exakt uttalande om en sida. Till exempel, om du gör en webbsida om Cascading Style Sheets eller CSS för nybörjare designers, kan du använda en beskrivning till exempel följande:

<meta name = "description" content = "Free CSS tutorials med prover för nybörjare webbdesigners." />

Tips och varningar

Skriv en kortfattad beskrivning av din sida. Det borde tala om en mänsklig läsare i några meningar eller mindre vad den sidan handlar om. Det är bra att använda sökord i din meta beskrivning, men inte spam dessa sökord. Sökmotorer är mycket smartare nu än tidigare för att detektera nyckelord-spam. Håll beskrivningen längd under 160 tecken. För bättre rankning i sökresultaten, använder en unik beskrivning för varje sida.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com