Hur man bygger en lösenordsskyddad webbplats

February 22

Det finns många tjänster som kommer att ge koden för att lösenordsskydda en webbsida. Nästan alla av dessa kräver att du har några kunskaper i programmering eller att du registrerar dig med deras service att vara värd för webbplatsen. Men det finns ett enkelt sätt att lägga till grundläggande lösenordsskydd till en webbplats som eller bara en underkatalog på webbplatsen utan programmering.

Instruktioner

1 Skapa två vanliga textfiler som heter ".htaccess" och ".htpasswd." Observera att båda dessa filer börjar med en period och inte har någon förlängning. Om du använder Windows Anteckningar, bifoga filnamnet i citationstecken så det inte blir bytte namn till .htaccess.txt.

2 .htaccess-Filen styr hur autentiseringen ska utföras. Det krävs bara fyra rader med text:

AuthType Basic
AuthName "begränsat område"
AuthUserFile <sökvägen till .htpasswd filen>
kräva giltigt användar

Den viktigaste delen av denna fil är den tredje raden - AuthUserFile. Denna inställning talar om för webbservern där att söka efter den .htpasswd-fil som innehåller listan över tillåtna användare och deras lösenord. Om detta inte är korrekt, kommer det inte att fungera. Denna väg måste vara den fullständiga sökvägen till mappen med webbplatsen i det (till exempel: / home / jsmith / hemsida / beta). Ytterligare information kan behövas från webbplatsen värd att hitta detta värde.

3 Ställ in användarnamn och lösenord kombinationer. Den .htpasswd filen innehåller användaren och lösenord i formatet <användare>: <krypterat lösenord>. Till exempel om linjen är Paulk: e / MvOljQRiww, är användaren Paulk och den krypterade lösenord är "th / MvOljQRiww." Lösenord är krypterade med en algoritm som kallas MD5. MD5 är ett krypteringsschema kallas en enkelriktad hash. Detta betyder att den ursprungliga texten inte kan bestämmas från den krypterade texten. En snabb sökning kommer att dyka upp hundratals verktyg tillgängliga för gratis för att kryptera text med MD5.

Tips

  • Kontrollera med webbplatsen värd som de kan ha konfigurationsverktyg som finns som gör det mesta av denna process automatiskt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com