Hur man bestämmer grafikkort Kompatibilitet med ett moderkort

May 23

Hur man bestämmer grafikkort Kompatibilitet med ett moderkort


Räkna ut om ett grafikkort är kompatibelt med ett moderkort ofta innebär att räkna ut om du har ett öppet spår på ditt moderkort som matchar det kort du vill. Du måste också ta hänsyn till om det fysiskt passar i ditt torn och inte störa resten av din hårdvara. Dessutom kan du använda online-verktyg för att kontrollera vad som är specifikt kompatibla med din nuvarande build.

Montering i Slot

Innan du köper och installerar ett nytt kort, måste du se till att du har ett öppet spår på ditt moderkort som matchar grafikkortet du vill. Det finns några olika typer: PCI-e, AGP och PCI. Slitsen typ av grafikkortet kan hittas på sin produktinformation sida eller dess informationsbroschyr, och du kan ta reda på vilka slots ditt moderkort har genom att söka på nätet för dess specifika modell.

Montering i Tower

Även om grafikkortet du vill passar i ett fack på moderkortet, kan det inte ha utrymme för att passa in ditt torn. Mindre moderkort och torn kanske inte kunna hålla större grafikkort. Om perifer kortplats är precis bredvid din RAM eller kylfläns, exempelvis ett nytt grafikkort kan vara spärrad från montering. Om du är orolig, kontrollera hur stor kortet är och mäta i ditt torn. I vissa fall kan det vara en tight passform, men så länge du inte böjs delar eller röra ihop dem, bör det fungera bra.

Running med annan hårdvara

Även om grafikkortet passar ditt moderkort, måste du se till att den kan köras med annan hårdvara. Om du installerar en betydande uppgradering, se till att din nätdelen är kraftfull nog att hantera det. Om watt på nuvarande strömförsörjningen är inte tillräckligt för en mer kraftfull kort, kan det inte fungera även om det passar rätt. Om ett kort passar och har tillräckligt med kraft kommer det ofta arbetar, men vid uppgradering äldre datorer är det en god idé att kontrollera kompatibilitet med dina äldre delar också, såsom din CPU.

Använd Kompatibilitet Verktyg

Det finns några olika sätt att kontrollera kompatibiliteten hos maskinvaran du vill med hårdvaran du redan har. Du kan använda PCPartPicker att komma in i hårdvara du har installerad och se allt som är kompatibel med det. Om du vill ha ytterligare hjälp, låter PCPartPicker du länka till din build så att du kan be andra om hjälp. Du kan också leta upp de kort du vill på Newegg; Newegg produktannonser tar dig till tillverkarnas webbplatser, som ofta kommer att berätta var du kan installera sina kort.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com