Hur man skapar en dynamisk statisk webbplats

March 17

En gång, allt på webben var statisk, främst HTML-sidor med textrader och bilder stänkte om. Varje sida har sin egen distinkta URL. kom sedan dynamiska sidor. Nu Internet är fullmatat med interaktiva webbplatser som genereras från databaser. Varje blogg och webbutik använder dynamisk kod, men många av dem lider av ett vanligt problem dynamiska platser har ofta fula, sargade webbadresser. Vad många användare vill ha är en webbplats som kombinerar både dynamiska och statiska aspekter. Även om detta är inte någon enkel process på något sätt, och kräver en del webb-scripting kunskap, kan resultatet vara värt besväret.

Instruktioner

1 Lär PHP och MySQL. PHP programmeringsspråk och databassystemet MySQL är två av de gemensamma resurserna används för att skapa dynamiska webbplatser, så denna kunskap kommer att tjäna dig långt bortom projektet omedelbart till hands. De böcker i ämnet utgiven av O'Reilly och SAMS är några av de bästa verktygen för att lära dig det viktigaste, men självstudier online kan vara till hjälp också.

2 Installera PHP, Apache och MySQL Community Server. Ställ in din PHP utvecklingsmiljö och skapa en MySQL-databas och användarkontot. Om du äger Dreamweaver, kan du följa den dynamiska webbplats handledning på Adobes webbplats och använda programmet för att förenkla processen (se Resurser).

3 Ange PHP-kod för att visa och samla in data, efter dina planer för området. Detta kommer att variera kraftigt beroende på vilken typ av webbplats du vill, och kräver ett bra grepp om språket att omsättas i handling.

4 Skapa en textfil med namnet \ ". Htaccess \" och spara den i webbplatsens rotkatalog. För att göra en specifik sida URL se ut som om det var statisk, placera följande två rader kod i filen:

RewriteBase / scriptfolder /
RewriteRule ^ staticpage \ .htm $ dynamicscript.cgi [T = application / x-httpd-cgi]

Detta talar platsen för att titta i katalogen som heter \ "scriptfolder \" för dina skript, sedan för att visa skriptet \ "dynamicscript.cgi \" som \ "staticpage.htm \". Om du vill att alla dina sidor verkar vara statisk, i stället för bara några specifika sidor anger följande rad i stället:

AddType application / x-httpd-php .htm

Nu kan du ge alla dina PHP-skript förlängningen \ ". Htm, \" och de kommer att visas för användare att vara statiska sidor, medan det fortfarande är tolkas av PHP.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com