Kärn I7 Vs. Core 2 Extreme

May 31

Kärn I7 Vs. Core 2 Extreme


Core 2 Extreme processorer representerar det bästa av Intels Core 2-processor linje. Vid tidpunkten för sin produktion de var de snabbaste processorerna tillgängliga. Nu, en ny linje av Intel-processorer, Core i7, syftar till att avsätta även high-end Core 2 Extreme som kung av högpresterande processorer.

Historia

Den första Intel Core 2 Extreme-processor var Core 2 Extreme QX6700, som gjordes tillgängliga den 14 november 2006. Det var den snabbaste konsumentprocessor som någonsin gjorts på den tiden. Det var fallet för varje Core 2 Extreme-processor släpptes därefter, varav den sista var Core 2 Extreme QX9775 släpptes i mars 2008. De första Core i7-processorer gjordes tillgängliga cirka åtta månader senare, i november 2008, med många varianter släppts sedan sedan.

Design

Core i7 representerade en arkitektur övergång från Intels Core 2-processorer. Core i7 marker var de första processorerna någonsin producerats med hjälp av en arkitektur kallad Nehalem. Den stora designen skillnaden är att medan både Core 2 Extreme och Core i7-processorer är quad kärnor, var Core 2 Extreme inte byggd från grunden som en quad core. Det är i stället två dual-core processorer kopplade för att bilda en enda quad-core processor. Det innebär att processorns cache, eller minne, delas mellan de två halvorna, vilket skapar ineffektivitet. Core i7 byggdes som en quad core första och så cache bättre enhetlig.

allmän prestanda

Både Core 2 Extreme och Core i7-processorer har mycket mer processorkraft än vad som behövs för de flesta grundläggande dagliga sysslor. Använda kontorsproduktivitetsprogram och surfa på webben kommer inte att använda ens en tiondel av förmågan dessa processorer har. Som ett resultat, är prestanda skillnaden mellan dem på ett sådant grundläggande uppgifter i stort sett obefintlig. Antingen processorn kommer att fungera bra för dag-till-dag användning.

gaming Prestanda

Core 2 Extreme-processorer är monster i spel, tack vare deras mycket hög klockfrekvens. Core 2 Extreme QX9775 är klockad till 3,2 GHz, som rivaliserade endast av Core i7 965 Extreme Edition, som har samma klockfrekvens. Core 2 Extreme QX9775 och Core i7 965 Extreme kommer i själva verket slips i de flesta spelriktmärken. Core 2 Extreme QX9775 kommer att slå alla andra Core i7-processor, såsom Core i7 920, som bara har en klockfrekvens på 2,66 GHz.

3-D och Videoredigering

Core 2 Extreme-processorer är quad kärnor, men de har inte HyperThreading. Hyperthreading vänder varje fysisk kärna på en processor i två virtuella kärnor. Core i7-processorer har HyperThreading och så de verkar som åtta processorer i Windows. Även om detta inte ökar prestandan så mycket som att ha åtta fysiska kärnor det ger en prestandafördel i tillämpningar som är kända för att använda flera kärnor väl. Det betyder att i 3-D rendering och Videoredigering applikationer, såsom Cinebench, har Core i7 en fördel.

Dom

Core 2 Extreme och Core i7 är både extremt snabba processorer. Core 2 Extremes fortfarande kan hävda sig mot de nyare Core i7 produkter. Men Core 2 Extreme processorer kostar ca $ 1000. Moderna Core i7-processorer är förmodligen ett bättre val för de flesta användare, eftersom de är nästan lika snabb eller snabbare (beroende på applikation) och mycket mer prisvärd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com