CSS Scrollbar Styles

April 7

CSS Scrollbar Styles


Cascading Style Sheets är mångsidiga verktyg för att skapa sammanhängande mönster för webbplatser. Bland de många funktioner som kan definieras i en CSS-dokument är utseendet på rullningslisten som visas när innehållet på en webbplats överstiger storleken på webbläsarfönster eller annan definierad ruta.

Scroll Bar Style

Långt innan tillkomsten av CSS, språket av webbplatser får rullningslisten färg som ska definieras av egenskaper i "kropp" tagg av en Hyper Text Markup Language fil. Använd en serie av sju fastigheter - föregås av "Scroll Bar" och lyckades med "Color" för att definiera färgen för mycket specifika delar av rullningslisten. Var och en av dessa egenskaper skulle sedan följas av ett hexadecimalt färgvärde. En CSS definition gör "Track" färg - området under reglaget rullnings - svart skulle se ut "Scrollbar-track-color: # 000000."

Scroll Bar Nivå

Det finns sju olika områden av rullningslist som kan definieras. Först finns det nämnda spårfärg, det område som sitter under riktningsknapparna och reglaget definieras med raden "Scrollbar-track-color:" följt av ett hexadecimalt värde.

Nästa värde är "pil", och den representerar färgen på små uppåt och nedåtpekande trianglar i knapparna vid de båda ändarna av baren. Denna kvalitet är "Scrollbar-pil-färg" följt av ett hexadecimalt värde.

Attributet "3Dlight" definierar färgen i ansiktet av alla tredimensionella föremål, inklusive reglaget och två riktningsknapparna.

"Shadow" och "Highlight" egenskaper definierar den färg som ska användas vid kanterna av de 3D-objekt för att skapa en illusion av 3-D. Som standard, dessa är vita och svarta, respektive.

"Darkshadow" definierar extra skugga behövs på bortre kanten av rullningslisten för att ge det utseende som om det är "över" den totala fönstret. Denna färg är i allmänhet också svart (hexadecimalt värde # 000000).

CSS rullningslister i HTML

Speciella kommandon kan krävas för att ändra utseendet på rullningslisten i ett HTML-element i webbsidan, såsom kommentar former. Dessa rullningslister kommer att behövas för varje ruta som möjliggör en rullningslist när innehållet överstiger dess utrymme, men samma rutor vända generellt operativsystemet vid visning av en rullningslist. I dessa fall, en kombination av CSS kan Javascript programmering och bilder kan användas för att skapa en anpassad rullningslist.

Inga Scroll Bar Styles i moderna webbläsare

Att låta något så grundläggande för ett operativsystem som en rullningslist kan leda till programsårbarheter och allmänna buggar i webbsidans upplevelse. Som ett resultat har webbläsare börjat tvingande anpassade CSS eller HTML-definierade rullningslisten stilar. De senaste versionerna av Internet Explorer och Firefox - versioner 9 respektive 4 - förhindra anpassade rullningslister från visning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com