Hur man bygger din egen dator Moderkort

August 14

Att bygga din egen dator har sina fördelar. Du behöver inte oroa dig för att använda egenutvecklade hårdvara. Du kan också installera egna program i stället för att fastna med programvara som levereras med en färdiga dator. Det finns dock vissa nackdelar att bygga din egen dator. Du kommer inte ha teknisk support eller garantier. För att göra detta projekt lättare, överväga att få ett moderkort som har ljud och video integrerade på det. Inköps SATA (Serial Advanced Technology Attachment) hårddiskar. Håll alla dina manualer till hands eftersom du kommer att hänvisa till dem. Denna artikel kommer att berätta hur man bygger din egen dator moderkort.

Instruktioner

Hur man bygger en dator

1 Öppna och inspektera datorn fallet.
Ta ditt fall. Kontrollera om följande punkter: chassiskruvar, metall distanser och brickor. Mest troligt, kommer de att vara i en plastpåse. Kontrollera att strömförsörjningen är ordentligt ansluten till fallet. Kontrollera att strömbrytaren är ordentligt ansluten till elnätet.

2 Installera CPU och RAM-moduler på moderkortet.
Försiktigt bort moderkortet från plastpåsen. Ställ in den på en plan hård yta, företrädesvis trä. Leta efter ZIF (nollinföringskraft) uttag på moderkortet. Dra upp spaken för att låsa upp uttaget. Sätt i processorn genom att rikta Pin 1of chipet med ZIF Pin 1. Lock uttaget genom att stänga spaken. Sätt in minnesmodulen genom att rikta in den med stiftet utbud av spåret.

3 Installera moderkortet i fallet.
Skruva metall distanser i hålen i det enskilda fallet. Metall distanser kommer att sticka ut eftersom de kommer att förhindra att moderkortet från att röra fallet. Placera moderkortet inuti genom att rikta in sina hål med metall distanser i målet. Installera skruvar i varje metall dödläge så att moderkortet är säkrad. Kontrollera att moderkortet inte vidrör fallet alls.

4 Montera enheterna i enhetsfacken.
Titta på vikarna i ditt fall. Installera diskettenheten, hårddisken och CD-ROM-enhet genom att matcha hålen på dessa komponenter med hålen på dessa vikar.

5 Ansluta kablarna till moderkortet.
Anslut fodralets kablarna till komponenter, såsom CPU, PC-högtalare, hårddisk eller CD-ROM-enhet. Vanligtvis kommer dessa trådar har etiketter som identifierar de komponenter som de måste ansluta till. Anslut bandkabeln från diskettenheten till moderkortet.

6 Konfigurera datorn.
Anslut mus, tangentbord och övervaka systemet. Slå på bildskärmen och systemet. Sätt systemets startbar CD skiva i CD-ROM-enheten. Tryck på knapparna för att ange CMOS (Configuration Management Operating System) inställningsmenyn.

7 Installera operativsystemet.
Nu är du redo att installera operativsystemet. Följ bara instruktionerna på skärmen. Detta steg kan ta en stund att slutföra.

Tips

  • Lagra alla dina dokument där du snabbt kan komma åt den.
  • Tryck på en omålad metallföremål för att jorda dig själv. Moderkortet och komponenter är känsliga för statisk. Mest elektriskt känslig hårdvara kommer i statiska påsar, som är utformade för att skydda elektronik från statisk elektricitet chock. Lämna din hårdvara i dessa påsar tills du är redo att installera dem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com