Hur man permanent in en trådlös modul i Ubuntu

January 13

Hur man permanent in en trådlös modul i Ubuntu


Ubuntu Linux släpper en ny version var sjätte månad och erbjuder systemuppdateringar till sina användare på en regelbunden basis. Dessa uppdateringar är ofta bra och nödvändigt. Men att vara i ständig utveckling innebär att vissa uppdateringar kan komma i konflikt med installerade, arbetar program och drivrutiner, vilket får dem att fungera. Om du har rätt trådlösa drivrutinsmoduler installerade, kan du låsa och permanent infoga dem, vilket hindrar dem från att uppdatera.

Instruktioner

1 Öppna en Terminal (klicka "Program", "Tillbehör" och "Terminal") och skriv "lspci -v | mindre". Detta visar en lista över hårdvara och föraren varje användning.

2 Rulla ned till "Network Controller" och skriva ner namnet på den trådlösa adaptern (Broadcom, till exempel). Nära Terminal.

3 Öppna Synaptic Package Manager (klicka på "System" och "administration") och skriv in namnet på ditt trådlösa kort i sökrutan. Håll "Ctrl" och klicka varje post vars ruta är markerad grön. Dessa är installerade drivrutiner.

4 Klicka på "paket" i Arkiv-menyn och välj "Lock Version." Då infogas permanent trådlös drivrutinsmodulen och låser den i systemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com