Felsökning en dator Chart

February 23

Felsökning en dator Chart


Flödesscheman beskriver vad som ska ske under en process. Till exempel kan en programmerare använder ett flödesschema för att illustrera varje steg som måste ske under användning av ett program för att bearbeta data medan ett kontor analytiker kan använda ett flödesschema för att beskriva arbetsflödesprocesser som sker under affärsdagen. Felsökning ett flödesschema är även känd som "desk kontrollera" det. Det handlar om en koncentrerad ansträngning att tänka varje steg genom, att se till att varje steg illustreras för nästa steg att vara möjlig.

Instruktioner

1 Lägg ut ditt färdiga flödesschema eller öppna filen som innehåller din flödesschemat i din flödesschema programvara. Föreställ dig den exakta processen som illustreras i flödesschemat som en kund eller en slutanvändare skulle se det ske.

2 Titta på toppen av flödesschemat. Den första formen bör alltid vara "Start", "Load Program" eller något liknande. En pil ska peka på nästa steg.

3 Fråga dig själv om nästa steg är verkligen exakt det som ska hända först. Till exempel, om du bearbetar en begäran om en kund, bör det första steget vara att öppna kundkontoposter, inte ange kundens begäran.

4 Fråga dig själv vad som ska hända härnäst och se om vad som händer härnäst är vad som visas på flödesschemat. Till exempel, om flödesschemat har nästa symbol som "Process kundens begäran", men först företrädare bör kontrollera kundens identitet, måste du ändra den rutan för att återspegla "Verifiera kundernas identitet" och sedan lägga till ett avsnitt om flödesschemat som anger vad som kommer att hända när identiteten har kontrollerats eller inte bekräftad.

5 Gör detta för varje avsnitt av flödesschemat. Du kanske måste ta bort vissa delar helt eller lägga till helt nya avsnitt mellan processer tills du når slutet av flödesschemat.

6 Gå tillbaka till början av flödesschemat när du avsluta detta första genomgång av redigering och gå igenom processen i minnet på nytt. Du kommer att ha framgångsrikt fast flödesschemat när du smidigt kan gå igenom varje punkt, efter varje pil till nästa steg i sekvens utan att köra in logiska vägspärrar eller saknas några åtgärder.

Tips

  • Det är bra att samråda med andra avdelningar eller en grupp av slutanvändare för att bestämma dig framgångsrikt har dokumenterat hela processen innan vi går vidare till den verkliga nästa steg i genomförandet.
  • Håll former som du använder i flödesschemat konsekvent. Till exempel, om du använder en parallellogram att indikera en process, inte använda en kvadrat halvvägs genom flödesschemat för att indikera en liknande process. Korrekt användning av former är lika viktigt som rätt logiska flödet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com