Hur man gör filmer med programvara

July 16

Hur man gör filmer med programvara


Digital video programvara har öppnat ett nytt område för amatörer och proffs och alla som är intresserade av att göra sin egen film. Videomaterial kan skapas med de flesta videokameror eller skott på många digitalkameror. De många video-enheter och fri programvara som gör det möjligt för vem som helst att komma igång att tjäna sina egna filmer. Processen är lämpad för alla typer av filminnehåll. Hem filmer med familjeevenemang och studentfilmer för college produktionsklasser kan alla åstadkommas med hjälp av en enkel process.

Instruktioner

1 Förvärva videoredigeringsprogram. De flesta datorer levereras med en fri videoredigeringsprogram redan installerat. På Apple-datorer, kan användare använda iMovie programmet. Windows har en liknande ansökan, Windows Movie Maker. Andra program finns tillgängliga beroende på omfattningen av funktioner som behövs. Men alla program erbjuder de grundläggande verktygen för att redigera en film från början till slut. Stegen för att göra en film är liknande bland alla program.

2 Överföra videofilmer till datorn från den enhet som fångade det. För de flesta moderna videoapparater, är detta lätt åstadkommas med hjälp av en USB-kabel som medföljer enheten. helt enkelt öppna enhetens fönster och dra videofilmer från enheten till datorn. Det kommer att kopieras.

3 Öppna videoredigeringsprogram.

4 Importera videofilmer. De flesta videoredigeringsprogram stödjer dra-och-släpp-metoden att snabbt importera videofilmer utan att interagera med programmenyer. Helt enkelt dra videofilmer filer från datorn till mitten av programvaran fönstret videoredigering. Klippen kommer att läggas. Alternativt kan du använda "Capture" eller "Importera" kommandon i programpaketet.

5 Placera videofilmer på video tidslinje. Alla program skapa video redigera genom att kombinera klipp eller bilder på en central tidslinje i fönstret. Du kan flytta dessa klipp runt genom att dra dem åt vänster eller höger med musen. Dra ett klipp över ett annat klipp för att flytta den till andra sidan av klippet. Detta gör det möjligt att ändra ordningen av filmen.

6 Trimma videoklipp att ta bort oönskade delar av filmen. Du kan ha en minuts klipp, men är bara intresserade av en handling som äger rum under tio sekunder i mitten av klippet. I många program kan du enkelt trimma klippet genom att dra på ena kanten av videoklippet in mot klippets centrum på tidslinjen. Vissa program kräver redigering göras i ett separat fönster, såsom med Windows Movie Maker. Dra klippet ner i storyboard rutan och klicka på "Play" -knappen. Klicka på "Dela klipp" -knappen på de punkter som du vill trimma. Högerklicka sedan de delade kanterna och välj "Ta bort".

7 Förhandsgranska hela filmen när du är klar flyttar filmen och trimma klippen för att skapa önskad video redigera. Kontrollera i förhandsgranskningen att det inte finns några svarta fläckar där filmen inte placerade sömlöst på tidslinjen.

8 Exportera filmen i alla format du önskar. Många program kan du bränna en DVD av filmen direkt inifrån programmet. I Windows Movie Maker, åstadkoms detta i menyn "Finish Movie". Du kan också spara filmen som en AVI-fil om du vill ladda upp den till en videodelningstjänst på nätet.

Tips

  • Med tid och erfarenhet, kan du så småningom använda mer avancerade funktioner i videoredigeringsprogram, såsom övergångar, titlar och effekter. Om du är en ivrig användare, kan du så småningom växa ur fri programvara och leta efter professionella videoprogram som erbjuder en robust motor för att åstadkomma nästan alla redigering uppgift.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com