Microsoft Excel FAQ

April 26

Microsoft Excel FAQ


Microsoft Excel tillåter användare att skapa kalkylblad data. Detta är användbart för revisorer och husägare som vill övervaka sina budgetar eller hålla koll på andra utgifter. Både 2003 och 2007 års version av Microsoft Excel kan utföra samma funktioner, men kommandona är något annorlunda.

formler

Klicka på cellen du vill lägga till en formel till. Ett vanligt användningsområde för formler innefattar att hålla en löpande summa av siffror i en kolumn. Skriv ett likhetstecken först, följt av formel du vill beräkna. Till exempel kan du lägga till nummer med hjälp av formeln "= sum ()", där de celler som behöver läggas till är listade inom parentes och avgränsade med kommatecken. Formeln "= summan (A1, A2)" skulle lägga ihop cellerna A1 och A2. Tryck på "Enter" när du har skrivit in formeln.

Kalkylblad och arbetsböcker

En arbetsbok är en samling av kalkylblad som sparats under ett filnamn. En kalkylblad är en enskild sida, eller kalkylblad, i arbetsboken. En arbetsbok kan bestå av ett kalkylblad eller flera kalkylblad. Till exempel kan du välja att behålla en arbetsbok sparas under namnet "Money" och har tre kalkylblad inuti märkt "bankkonto" "sparkonto" och "Credit Korts." Detta håller alla kalkylblad som hanterar din ekonomi på ett ställe.

Justera kolumner och rader

För att göra en rad eller kolumn större, klicka på en av de två linjerna som delar raden eller kolumnen från de andra och dra den till önskad storlek. Hela rader och kolumner kan tas bort genom att klicka på siffran eller bokstaven som representerar rad / kolumn du vill ta bort och högerklicka. Från menyn som öppnas, välj "Ta bort". Samma meny ger dig en "Infoga" alternativ samt att lägga till en rad / kolumn ovanför eller till vänster om den markerade raden / kolumnen.

diagram

För att skapa ett diagram, mata in data för diagrammet. Till exempel kan du märka rader 1, 2 och 3 som "Jane", "Sam" och "Tom". Du kan spåra företagets anställda och hur många försäljningar de gjort. Deras namn är i kolumn A så att du skulle spela antalet försäljningar för varje i kolumn B. Markera alla celler som innehåller data för diagrammet och välj "Infoga" och sedan "Chart." Välj vilken typ av diagram du vill och det kommer att visas på skärmen.

formatering Data

Format data i en cell, rad eller kolumn för att matcha dina önskemål. Markera de data du vill formatera och för Excel 2003 välja "Format" och sedan "celler". Excel 2007 har en låda under fliken "Hem" som säger "General". När du har nått den rätta skärmen eller klickat på "Allmänt" rullgardinsmenyn väljer det format du vill, till exempel "valuta". Detta ändrar formateringen av talen i de markerade cellerna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com