Hur man fixar en Windows XP Bootloader

March 21

Windows XP bootloader är en viktig fil, eftersom det talar om för datorn hur man laddar XP operativsystemet. Tyvärr, ändringar i datorn, eller vissa virus filer kan fördärva, och på annat sätt skada eller radera bootloader; detta lämnar datorn antingen inte kan starta upp alls, eller åtminstone, med problem att läsa in vissa delar av Windows XP. XP bootloader kan fästas på några minuter, men med något mer än din ursprungliga Windows XP-installations-CD eller en XP återställningsskiva.

Instruktioner

1 Sätt in Windows XP-CD eller återställningsskiva, och starta om datorn. Istället för att försöka starta Windows eftersom det normalt skulle, kommer datorn att ge dig en möjlighet att starta från CD. Tryck på en tangent när du uppmanas sedan vänta på att installationsprogrammet för att ladda.

2 Tryck på "R" knappen på "Välkommen till installationsprogrammet" skärm. Detta kommer att leda till CD för att starta Återställningskonsolen i stället för att försöka installera Windows XP på din dator. Om du har ett administratörslösenord på din kopia av XP, då måste du ange det för att logga in på Återställningskonsolen.

3 Välj installation av Windows XP som du vill reparera (i allmänhet det enda alternativet). Vänta på kommandoprompten visas och ange "fixmbr." Tryck på "y" när du ombeds att låta FIXMBR verktyget att skriva över den skadade bootloader med en ny kopia.

4 Ta din XP-skiva eller återställningsskiva, skriv "exit" i kommandotolken. Utträdes kommandot ska få datorn att starta, vilket gör att datorn för att ladda den nya bootloader filen och sedan fortsätta Windows XP startar som vanligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com