Varför Mina bookmark förlorar sina ikoner i Firefox?

December 9

Varför Mina bookmark förlorar sina ikoner i Firefox?


Om du förstår kraften i bookmark, kan du ha en hel del av dem i din webbläsare. Bookmark, som tillägg till användbara funktioner för webbläsare såsom Firefox. Bookmark kan öka produktiviteten och även hjälpa dig att ha kul. Du kanske undrar varför bookmark som du lägger till Firefox förlora sina ikoner. Detta händer på grund av det sätt bookmarkarbetet. Det finns dock saker du kan göra för att få Firefox bokmärkesikoner visas i webbläsaren.

skriptbokmärket användningar

Bookmark tillåta Internet surfare att lägga till användbar ny funktionalitet till sina webbläsare, är en bookmarklet ingenting mer än ett block med JavaScript-kod som utför en specifik uppgift. En "Show Links" bookmarklet, till exempel, kan fånga alla länkar på en sida och visa dem i ett popup-fönster. En "Sök" bookmarklet kan skicka din sökfråga till flera sökmotorer. Du kanske upptäcker bookmark som tillåter dig att utföra vissa Firefox uppgifter utan att behöva installera en Firefox add-on. Istället för att installera ett tillägg som förkortar webbadresser, till exempel, kan du lägga till en bookmarklet som förkortar webbadresser.

Installera Firefox bookmark

Internet surfare ofta lägga bookmark till sina Firefox bokmärken verktygsfält genom att dra dem dit. När du besöker en webbplats som har bookmark visas de som länkar på webbsidan. Dessa länkar kan innehålla text och och ikoner. Om du klickar på en av dessa länkar och dra den till bokmärkesfält kommer bookmarklet visas där tillsammans med någon text i samband med bookmarklet. Ikonen, dock inte kommer att dyka upp i bokmärkesverktygsraden. Du kommer att se en tom rektangel eller mapp istället. Du kan köra bookmarklet genom att klicka på den.

bookmarklet Ikoner

Din Firefox har ikoner i bokmärkesmapp, bokmärken verktygsfält och även bredvid webbläsarens adressfält. Webbutvecklare har möjlighet att associera ikoner med sina webbsidor genom att uppdatera HTML-koden som genererar sidorna. När Firefox hämtar en webbsida, tar det också en ikon om det finns. Eftersom bookmark inte består av HTML, kan bookmark inte hämta ikoner från webbservrar. När du drar en bookmarklet från en webbsida i verktygsfältet, allt du lägger till Firefox är bookmarklet JavaScript-kod. Det ikon visas inte.

Lösning

Ikoner, som ni säkert vet, kan ofta hjälpa dig att arbeta mer produktivt eftersom du kan identifiera objekt visuellt i stället för att behöva läsa text. Efter tillsats av bookmark till Firefox, kan du lägga till ikoner till dem genom att installera en add-on som tillåter dig att associera ikoner med bokmärken. En snabb sökning efter "Favicon" på Firefox Add-ons sida kommer att returnera en lista med tillägg som kan hjälpa dig. När du har installerat ett add-on, kan du välja vilken ikon du vill och associera den med en Firefox bookmarklet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com