Hur man manuellt avinstallera ett program

July 3

Hur man manuellt avinstallera ett program


Om du har ett program eller program på datorn som du aldrig använder, ta bort programmet sparar utrymme på datorns hårddisk utan skadeverkningar på datorn. För att ta bort ett program från datorn på det säkraste och enklaste sätt, använd "Lägg till / ta bort program" eller "Avinstallera ett program" -funktionen. Om den funktionen inte att avinstallera program från datorn framgångsrikt, är det möjligt att manuellt avinstallera programmet i stället.

Instruktioner

1 Försök att avinstallera programmet med "Lägg till / ta bort program" eller "Avinstallera ett program" -funktionen. Vänsterklicka på "Start" längst ner till vänster på skärmen och sedan på "Kontrollpanelen." Vänsterklicka på "Avinstallera ett program" under "Program." Kolla listan för det program du vill avinstallera.

2 Lyft Klicka och följ "Uninstall" instruktioner fro operativsystemet. Du kommer att veta om avinstallationen har tappat målet om programnamnet kvar i listan över program.

3 Starta om datorn. Vissa program kräver en omstart för fullständigt avlägsnande. Öppna "Lägg till / ta bort program" eller "Avinstallera ett program" och kontrollera att programnamnet fortfarande visas.

4 Säkerhetskopiera allt på datorns hårddisk. När du tar bort programfiler manuellt, vara noga med att inte ta bort fel fil. Det skulle kunna leda till radering av ett annat program eller hela systemet upphör att fungera korrekt.

5 Navigera till programgruppen katalog för ansökan. Vänsterklicka på "C" enheten och sedan "Program." Leta efter koncern noterad antingen programnamn eller namnet på det företag som gör programmet. Till exempel, sparar Adobe Photoshop typisk till "Adobe" mappen.

6 Ta bort katalogen endast det program som du vill avinstallera från systemet. Den "Adobe" mappen, till exempel, kan innehålla mer än ett program, t.ex. Photoshop och Acrobat. Radera bara "Adobe Photoshop" mapp, genom att högerklicka på mappen och välja "Ta bort". Radera hela "Adobe" mappen avinstallerar alla Adobe-program.

7 Ta bort alla genvägar till avinstallerade program som visas på datorns skrivbord. Högerklicka på programikonen och välj "Ta bort".

8 Radera genväg programmet i menyn "Start". Öppna "Start" -menyn och klicka på "Alla program" för att visa en alfabetisk lista över programgenvägar i menyn. Bläddra till programnamnet, högerklicka på genvägen och välj "Ta bort" för att ta bort det från listan.

Tips

  • Även efter att du har installerat programmet från systemet, kan det fortfarande visas i programlistan på grund av programfiler som finns kvar i datorns register. Ta bort dessa filer är inte nödvändigt för det program som ska avinstalleras.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com