Hur man skapar ett kalkylblad i Access

May 24

Hur man skapar ett kalkylblad i Access


Kärnstrukturen för varje Microsoft Access-databas är dess tabeller. I datainmatning, dessa ser ut som Excel med fältrubriker, och celler i kolumner och rader. Där Excel är mångsidiga, är Access-tabeller strukturerade och definieras. Detta gör det möjligt att bygga relationer mellan tabeller och minska datainmatning och redundans. Du kan skapa en tabell i Access genom att utforma strukturen och sedan få tillgång till datainmatning.

Instruktioner

1 Klicka på "Skapa" -fliken i menyfliksområdet längst upp på sidan och välj "Table design." Detta öppnar en tom tabell i utkastvyn som tillåter dig att bygga upp strukturen i tabellen. Du kan alltid återgå till "Table Design" för att ändra fält, datatyper och beskrivningar.

2 Skriv in ett ord eller en fras i "Fältnamn" cell. Tillgång lokaliserar information baserad på fältnamn och kräver dem i varje tabell. Om du har mer än ett ord, det är vanligt, men inte nödvändigt, att ta bort utrymmet mellan dem, såsom "EmployeeName."

3 Välj en datatyp för ditt område genom att välja ett alternativ i "datatyp" listrutan. Till exempel, om ditt område består endast av siffror, välja numeriska. För allmänna textfält, välj "Text".

4 Slutföra ditt område notering genom att mata in alla fältnamn och datatyper. Om du vill ha en beskrivning av cellen visas på ett formulär, skriver en fras eller mening i "Beskrivning" textrutan. Klicka på "Visa" -knappen på band och välj "databladsvyn" att mata in data i den nya tabellen.

Tips

  • Använd starka beskrivningar som "SaleDate" eller "produktnummer" för fältnamn så att du enkelt kan identifiera innehållet från ett fält notering.
  • För att begränsa förvirring när du skapar frågor, formulär och rapporter, försöka ge varje fält ett unikt namn från alla andra i databasen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com