Hur man sätter in en länk in i en Bildtext i Wordpress

July 17

Via länken skapa knappen standard i Wordpress, är det omöjligt att sätta in en länk till en bildtext. Detta beror på att koden som Wordpress använder för att generera en bild bildtext placerar dubbla citattecken i början och slutet av bildtexten. Eftersom HTML-koden som används för att skapa en hyperlänk använder också citattecken, är koden förlorad. Lägg till koden för hyperlänken manuellt med HTML inläggsredigeraren och ersätta de dubbla citattecken med enkla citattecken. När du publicerar inlägget är hyperlänken visas korrekt.

Instruktioner

1 Öppna menyn "Inlägg" på Wordpress instrumentbrädan och välj "Alla inlägg" för att redigera en befintlig post eller "Lägg till ny" för att skapa ett nytt inlägg. Slutföra posten som vanligt, att lägga till en titel, brödtext och bilder med bildtexter. Fortsätt när du är nöjd med tjänsten och redo att publicera det.

2 Klicka på "HTML" längst upp i fönstret för att visa HTML-källkoden för tjänsten.

3 Leta reda på bilden bildtext som du vill lägga till en länk. I Wordpress, källkoden för en bild bildtext ser ut ungefär så här:
[Caption id = "attachment_62" align = "alignleft" width = "300" caption = "Bildtext"]

4 Klicka för att placera markören i utrymmet omedelbart före eller flera ord att läsarna kommer att klicka för att gå till länken och skriv följande kod:
<a href='http://www.website.com'> Ersätt "www.website.com" med webbadressen till den webbplats eller sida som du vill länka.

5 Klicka för att placera markören i utrymmet omedelbart efter det eller de ord som läsarna kommer att klicka för att navigera till länken. Skriv in koden "</a>." Rubriken koden ser nu ut ungefär så här:
[Caption id = "attachment_62" align = "alignleft" width = "300" caption = "<a href='Image" rel="nofollow" target="_blank"> http://www.website.com> Bild bildtext </a> "]

6 Klicka på eller "Uppdatera" knappen "Publicera" längst upp i fönstret för att spara posten.

Tips

  • Inte klicka på "Visual" -fliken längst upp i inlägget redigeringsskärmen för att återgå till den visuella inläggsredigeraren efter att ha satt en länk i en bildtext. När du återvänder till den visuella inläggsredigeraren, remsor Wordpress länken från bildtext, att du behöver ange det igen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com