Hur man fixar en Brother MFC-5100C skrivare

May 22

Brother MFC-5100C skrivare är en professionell kvalitet skrivare som ger färgutskrifter med hög upplösning scanning och 14.4K faxning. Liksom alla skrivare, upplever MFC-5100C problem och fel, de flesta som kan fästas med några smärre justeringar. De typer av problem som du är mest sannolikt att stöta inkluderar de som rör papperstrassel och inte tillräckligt faxminne.

Instruktioner

papperstrassel

1 Lösa pappersstopp i ADF-enheten genom att ta bort papper från dokumentmataren har fastnat, lyfter ADF-luckan, dra fastnat papper ut genom den högra långsamma och stänga den automatiska dokumentmataren.

2 Deal med pappersstopp i universalblad foder genom att ta bort papper som har fastnat, sedan dra upp papperet för att ta bort den. Håll "pappersfrigöringsspaken" som du drar på sidan om du har svårt att ta bort den.

3 Ta bort pappersstopp i maskinen genom att släppa "ScannerCover" frigöringsarm frigöra locket och ta bort det papper som fastnat. Om papperet är under skrivhuvudet, då först dra maskinen så att du kan dra ut skrivhuvudet.

faxminne

4 Avbryta jobbet om du stöter på en "Out of memory" meddelande genom att trycka på "Stop / Exit" -knappen.

5 Skriv ett fax i minnet genom att trycka på "Menu / Set, 2, 5, 4" och "Black Fax Start." Tryck på "Stop / Exit" -knappen när utskriften är klar.

6 Rensa alla fax i minnet genom att starta "Faxlagring." Utför detta genom att trycka på "Menu / Set, 2, 5, 2," med hjälp av "Eller" för att välja "Off" och tryck på "Menu / Set", "Stop / Exit" och "1" Tryck på "Menu Set, 2, 5, 2" och använd "Eller" för att välja "On" alternativet.

Diverse

7 Rengör skrivhuvudena om du stöter på horisontella linjer i utskrifterna genom att trycka på "Ink" -knappen, välja "1. Rengöring" alternativ från menyn och sedan trycka på "Menu / Set" -knappen.

8 Hantera dåliga skanningar genom att rengöra skannern. Utför detta genom att koppla ur maskinen, lyft dokumentlocket och torka av skanner filmen med en luddfri trasa doppad i isopropylalkohol.

9 Se till att "lokföraren" väljs om det uppstår ett fel vid försök att skanna. Utför detta genom att öppna "Paperport" program från "Start" -menyn, klicka på "File Välj källa," lyfta "Brother TWAIN Driver" och trycka på "Välj".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com