I Windows XP vänsterklicka och högerklicka på en mapp tar för lång tid att svara

April 29

Många komponenter går till att göra en dator fungerar korrekt och snabbt. Din hårdvara - processorn, hårddisken och minne - och programvara - i det här fallet, Windows XP - arbeta tillsammans för att svara på dina ingångar. När enkla uppgifter som att klicka på en mappikon med knapp antingen mus tar lång tid, är något i denna ekvation inte fungerar korrekt.

Isolera problemet

Innan du kan felsöka Windows XP bestämt att Windows är problemet. Om du har märkt att andra rörelser är långsamma - klicka på "Start", till exempel, eller last Windows - en del av din hårdvara kan vara fel. Starta om datorn och leta efter ett meddelande som säger "Tryck på X för att belasta systemet nytta", där X är en knapptryckning specifikt till datorn. Om denna process rör sig snabbt och om du kan flytta runt i inställningsprogrammet snabbt och enkelt, kärnan hårdvara på datorn - är förmodligen bra, och Windows eller hårddisken är frågan - moderkortet och minnet.

Hårddiskproblem

Eftersom Windows XP laster från hårddisken så snart du startar datorn, är det svårt att avgöra om Windows-installationen eller en felaktig eller inte hårddisken orsakar dina försenade klick frågor eller långsam prestanda. Hårddiskar degraderar med tiden, sakta ner och blir fysiskt oorganiserat. Även om du inte kan göra mycket för att ta itu med två av dessa frågor först bortsett från att ersätta enheten, kan du omorganisera din hårddisk med ett Windows-verktyg som heter Diskdefragmenteraren. Klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och välj sedan "Diskdefragmenteraren". Detta program organiserar sektorer på din hårddisk för att vara fysiskt närmare varandra, vilket snabbar upp Windows XP: s åtkomst till filer.

Systemresurser och hårddiskutrymme

Genom allmän datoranvändning - nedladdning av filer, installera program - du kan i hög grad påverka hastigheten på din dator. En fullständig hårddisk påverkar hur Windows XP fungerar också, eftersom XP behöver utrymme för att flytta runt saker; för temporära filer, till exempel. Avinstallera program som du inte använder och överväga att köpa en extern hårddisk om enheten är full. Dessutom, klicka på "Start", "Kör" och skriv "msconfig" för att starta Microsofts systemkonfiguration. Klicka på "Start Up" för att se en lista över alla program som körs varje gång Windows laddas. Du kan avmarkera alla dessa program för att stoppa dem lastning; detta inte avinstallera dem, men frigör resurser.

Corrupt Windows XP

Ibland som en del av felsöker datorn, är det enda steg som återstår att formatera hårddisken, radera all information på den, och att installera om operativsystemet. Detta ger din dator en nystart, återvänder den till fabrikskonfiguration. Processen för detta varierar, till stor del beroende på datortillverkaren. Originalutrustning tillverkare som Dell, HP och Toshiba skickar ofta system med återvinning programvara som gör att återhämta Windows snabbt och smärtfritt. Microsoft tillhandahåller steg-för-steg-guider på Support.Microsoft.com för dessa användare utan en återställningsalternativ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com