Vilka inställningar ska vara på mitt trådlösa router ansluten till en Time Warner Cable Modem?

April 9

Vilka inställningar ska vara på mitt trådlösa router ansluten till en Time Warner Cable Modem?


När du registrerar dig för snabba Internet-tjänster från Time Warner Cable erbjuder den tjänst du med en gratis Internet modem. Detta modem styr kabeln Internet signalen för hela datornätverk och gör det möjligt att sända signalen till flera datorer via en router. Om du har en trådlös router i nätverket, bör du vidta försiktighetsåtgärder för att se till att du har rätt säkerhetsinställningar när den är ansluten till en Time Warner kabelmodem.

Handla om

En trådlös router fungerar som accesspunkt där datorer, bärbara datorer och andra trådlösa enheter ansluta till hemnätverket. Denna anslutning kan du dela nätverksresurser, såsom din Time Warner Cable Internet-anslutning, filer och program. När du gör anslutningen mellan routern och modemet, kommer routern automatiskt upptäcka rätt Internet konfigurationsinställningar. Säkerhetsinställningar kommer inte att skapas automatiskt, dock, och kräver att du loggar in på routern för att konfigurera.

Konfigurera

För att konfigurera routern, ansluta en dator eller laptop till routern via en nätverkskabel. Starta din webbläsare och skriv in IP-adressen för din router i adressfältet. Standard IP-adress kommer att variera beroende på märket på routern du äger, men du hittar den här informationen i routerns dokumentation. När du navigerar till routerns IP-adress, kommer routern att be dig om en administratör användarnamn eller lösenord. Återigen, routrar har en standard administratör, där du kan hitta i dokumentationen. Om du har ändrat informationen administratören måste du logga in med det konto du skapade.

Säkerhetsinställningar

Alla trådlösa enheter inom routerns räckvidd kan hitta signalen och ansluta till ditt nätverk, inklusive enheter som används av grannar och personer utanför ditt hushåll. På grund av detta bör du se till att routern har säkerhetsinställningar för att förhindra oönskade användare från att utnyttja ditt nätverk. Navigera till den trådlösa delen av routerns konfiguration för att lokalisera säkerhetssektionerna. Routern kan ge dig ett antal olika typer av säkerhet. Välj "WPA2" om det är tillgängligt. Om inte, välj "WPA" istället. Skapa ett lösenord för din router när du uppmanas och spara inställningarna för att placera den trådlösa säkerheten på Internet-anslutningen.

Återställ Router

Om du glömmer ditt administratörslösenord, misstag misconfigure routern eller kan inte få routern att detektera modemet ordentligt, kan du utföra en komplett router återställning. Detta ändrar routerns inställningar tillbaka till fabriksinställningarna och ger dig möjlighet att logga in med det ursprungliga administratörslösenordet. Detta kommer också tydliga motstridiga inställningar om routern inte fungerar med Time Warner modem. Leta reda på återställningsknappen på baksidan eller undersidan av routern. Detta är vanligtvis en liten knapp i ett hål och kräver att du infoga i slutet av ett gem eller litet föremål tryck. Tryck och håll återställningsknappen tills alla lampor på framsidan av routern blixt. När detta är klart, att försöka logga in på routern igen från datorns webbläsare sidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com