Vad är proxyinställningar på en dator?

May 25

Datorer kommunicerar över Internet genom att skicka meddelanden fram och tillbaka till varandra. Detta innebär att för att en server - till exempel en webbsida eller ett online-spel - för att ge det önskade svaret, måste den veta hur den kan hitta den ansökande dator i nätverket. En konsekvens av detta är att tjänsten måste veta åtminstone lite information om användaren efterfrågar tjänsten. Fullmakter ett sätt att bevara anonymitet kunden begär information.

proxies Demystified

I stället för att skicka en förfrågan direkt till en tjänst som en webbsida, är budskapet först skickas via en mellanhand, kallas proxyservern. Den mellersta man tar emot en begäran från användaren och går till tjänsten på hans vägnar. När svaret kommer, reläer det tillbaka till den ursprungliga användaren. När det gäller tjänsten på Internet kan berätta, begäran härstammar från proxyservern, inte den ursprungliga användaren. Detta har ett par fördelar.

Anonymitet och integritet

De mest uppenbara fördelarna är anonymitet och integritet. Eftersom tjänsten på Internet har inget enkelt sätt att veta vem begäran verkligen kom från, kan användaren att få tillgång till denna tjänst med en kraftigt ökad nivå av anonymitet. Det finns, naturligtvis, gränser för detta. Till exempel, om en proxy används för att bryta mot lagen, då polisen kan stämning sina loggar och spåra den ursprungliga användaren.

Säkerhet

Proxies kan också användas för säkerhet. Ett bolag eller annan stor organisation kan kräva att alla dess utgående och inkommande trafik att passera genom en fullmakt för att förhindra hackare från att lära för mycket om hur nätverket av organisationen är organiserad. Dessutom kan företag och även vissa regeringar inrätta proxyservrar som ett sätt att kontrollera och filtrera trafik som passerar genom nätet.

proxytjänster

Ett antal proxytjänster finns tillgängliga. Bland de mest kända är Tor, en gratis nätverk med tusentals användare som samtycker till att fungera som proxyservrar för varandra. Tor programvara förändrar inställningarna för proxyservern regelbundet, vilket gör att användarna av Tor svårt att spåra. Bland annat är målet för Tor stiftelse för att ge oliktänkande, journalister, hemliga poliser och tjänstemän för att få tillgång till Internet fritt när deras regeringar eller andra omständigheter skulle spärra dem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com