Hur en nätverksswitch Works

May 30

Växlar Connect nätverkskomponenter

När en omkopplare installeras i ett nätverk, gör det alla enheter i nätverket - inklusive skrivare, datorer, hubbar och annan utrustning - att kommunicera med varandra. Växlar är ofta viktigt, särskilt i hemmanätverk, eftersom de är en viktig del i att låta anslutna maskiner för att utbyta e-post och meddelanden med varandra, och tillåter klientdatorer att lagra filer på en filserver. Om en nätverksaktiverad skrivaren är ansluten till en switch, kan alla datorer på det lokala nätverket (LAN) ut till den enheten, oavsett var datorn kan fysiskt vara placerade.

Switchar Pass IP Traffic

För att uppnå nätverksfunktionen växlar använda ett protokoll som kallas Internet Protocol, eller IP. När en dator, skrivare, hubb eller annan enhet är ansluten till omkopplaren, tilldelar switchen automatiskt en IP-adress till enheten, med hjälp av en funktion som kallas Dynamic Host Control Protocol (DHCP). Växeln kan sedan använda denna adress för att märka datapaket med adresser ursprungs och destination, snabbt och enkelt passera meddelanden och svar tillsammans med lämpliga anordningar.

En switch är inte en router

Även kopplings fungerar på ett sätt som liknar en router, är dess syfte något annorlunda. En switch passerar helt enkelt - eller switchar - datapaket mellan anslutna maskiner i ett lokalt nätverk med upp till 255 enheter. En router utför denna funktion också, men det leder också nätverkstrafik i LAN från externa nätverk, och fungerar som en inkörsport för anslutna datorer för att få tillgång maskiner på externa nätverk som Internet. Till skillnad från switchar kan routrar också utföra flera avancerade funktioner som network address translation (NAT), portblockering och andra uppgifter för nätverkshantering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com