Definition av LCD-skärmar

February 17

Definition av LCD-skärmar


LCD-skärmar är en vanlig skärm för högkvalitativa bilder för elektronik. LCD står för liquid crystal display eftersom skärmarna använder egenskaperna hos flytande kristaller för att manipulera och visa bilderna.

Fungera

LCD-skärmar har vätskekristaller inklämt mellan polariserat glas. Kristallerna inte generera ljus; en bakre lampan sänder ljus, som är polariserat av glaset. Den vätskekristaller position i skärmen ställs in genom att en spänning. Positionen av kristallerna reflekterar ljuset och skapar olika färger.

jämförelser

Äldre dator och TV-monitorer använder katodstrålerör, som använder en elektronkanon för att skjuta balkar på en fluorescerande skärm. CRT har fallit i onåd på grund av sin storlek, oförmåga att användas i bärbara datorer och mobiltelefoner och hög energiförbrukning.

Plasmaskärmar, som använder ljus som består av joniserade gaser, är jämförbara i kvalitet LCD-skärmar. Framsteg i båda teknikerna kommer sannolikt att hålla både på marknaden ett tag.

användningar

Definition av LCD-skärmar

Digitalkameror kan använda LCD-bildskärmar.

LCD-skärmar och skärmar används för ett brett spektrum av produkter. LCD-skärmar är vanliga i platta datorskärmar och bärbara skärmar. Många mobiltelefoner och digitalkameror använder LCD-skärmar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com