Hur man gör en Flash Drive bootbar som en diskett

April 19

Hur man gör en Flash Drive bootbar som en diskett


Diskettenheter har blivit alltmer förlegad som mer robusta och kraftfulla alternativ flyttade in i elektronikområdet. Detta har ökat behovet för datoranvändare att göra andra lagringsmedieformer som kan utföra de uppgifter en gång tilldelats den äldre diskettenheten. Många moderkort omfatta möjligheten att starta från en USB-enhet. Detta gör att sätta program som diagnostiska verktyg på enheten och köra dem när systemet startas. Det finns ett enkelt sätt att göra en flash-enhet startbar.

Instruktioner

1 Se till att säkerhetskopiera information från flashminnet om du inte redan har gjort. Formatera flash-enheten kommer att radera alla data som lagrats i det.

2 Tryck på "Windows" -tangenten på tangentbordet samtidigt med bokstaven "R" på tangentbordet för att ta upp körorder. I run kommandofönstret skriv "cmd" för att få upp kommandot console.

3 Skriv "diskpart" i kommandotolken. Genom att göra detta kommer ett nytt fönster öppnas ovanpå den tidigare. Skriv nu "list disk" i partitionen kommandotolken och tryck på "Enter". Hitta antalet hårddisken som för närvarande är inställd på att din flash-enhet. Skriv in "välj disk #" där "#" avser numret på den disk som du vill formatera. Tryck på "enter" för att fortsätta.

4 Skriv "ren" och tryck på enter för att torka flashminnet av alla filer som orsakar den att återgå till en oformaterad tillstånd. Skriv in "skapa primär partition" och tryck på "Enter". Detta kommer att formatera USB-flashminnet. Skriv "välj partition 1" och tryck på "Enter" och skriv sedan in "aktiv" och tryck på "Enter" igen.

5 Formatera flashminnet genom att skriva in "format = fs = FAT32" och tryck på "Enter". Frekvensomriktaren kommer nu att formateras och klar för användning. Att tilldela enheten ett brev måste du skriva in "tilldela" och tryck sedan på "Enter" och sedan skriva in den bokstav som du vill tilldela flashminnet. När du är klar enheten är nu startbar och du kan lägga till program och andra data till den enhet som du kan komma åt via DOS.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com